Logo hetzuidenbarendrecht.nl
  • Alles
  • (9)
    Sport

Filmavond 'Babettes Feast'

woensdag 16 mei 20:00 uur

Op woensdag 16 mei is er weer een filmavond in Carnisse Haven, Noordersingel 30 te Barendrecht. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

In de protestante gemeente worden dit jaar meerdere avonden georganiseerd rondom het thema ‘aan tafel’. Een thema dat onder andere gaat over de viering van het Heilig Avondmaal, maar ook omdat waar mensen samen aan tafel gaan vaak eendracht en ontmoeting met elkaar is.

In de film Babette’s Feast is dat ook het geval. De film speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw aan de verlaten kust van Denemarken waar Martina en Philippa wonen, twee dochters van een strenge protestantse dominee die elke vorm van aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette in het dorp, zij is Frankrijk ontvlucht. De zussen bieden Babette onderdak, in ruil voor huishoudelijk werk. Na 14 jaren van hard werken krijgt Babette bericht dat ze de loterij heeft gewonnen en ze besluit een echt frans feestmaal te organiseren voor de dorpsbewoners. Het wordt een feest dat bij de genodigde vrome dorpelingen nog lang zal nazinderen, waarbij Babette alles geeft zonder er iets voor terug te verlangen.

De avond is bedoelt om mensen aan het denken te zetten en er is na de film gelegenheid hierover met elkaar van gedachten te wisselen tijdens de borrel. Toegang is gratis, collecte voor de onkosten. meer informatie en aanmelding: vispaul@gmail.com


deel deze activiteit

Locatie

Carnisse Haven
Barendrecht
Noordersingel 30
2993TA