Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Looddieven veroorzaken lekkage bij Dorpskerk

Barendrecht – Looddieven hebben een lekkage veroorzaakt in de Ontmoeting, het bijgebouw van de Dorpskerk.

Hulpkoster Peter Bogaerds wist vrijdagochtend niet wat hij zag, toen hij de Ontmoeting binnenkwam. 'De zaal was omgetoverd in een kleine binnenzee. Een grote waterplas over de vloer en tafels en stoelen waren drijfnat", vertelt kerkrentmeester Simon Hoek. Hij zal al snel dat het geen gewone lekkage was. "Alle loodslabben van de Ontmoeting waren er afgesneden. De opstaande mastieken rand van het dak stond wijd open. Het had 's nachts als een trechter gefungeerd voor een grote hoosbui."

Bij nadere inspectie bleken ook alle loodslabben van het dak van de gang tussen de Ontmoeting en de oude pastorie te zijn verdwenen. Al met al gaat het om dertig meter loodslabben. Tijdens het weekeinde is opnieuw lood gestolen. Deze maal bij de oude pastorie. Als noodmaatregel zijn de beschadigde dakranden nu afgeplakt met tape.

Simon Hoek is ervan overtuigd dat er een bende looddieven actief is in de Oude Dorpskern. Enkele maanden geleden is ook de Bethelkerk door hen bezocht. Hij heeft de Historische Vereniging gewaarschuwd en heeft aangifte gedaan bij de politie.

(Arco van der Lee)

Reageer als eerste
Meer berichten