Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Krystle en Freek van der Valk (Foto: Geert van Someren)
Krystle en Freek van der Valk (Foto: Geert van Someren) (Foto: Geert van Someren)

Freek van der Valk al bijna 10 jaar 'blij in Ridderkerk'

Eind deze maand is het tien jaar geleden dat Van der Valk Hotel Ridderkerk de deuren opende. Directeur Freek van der Valk windt er geen doekjes om. "We zijn heel blij dat we toen in Ridderkerk terecht zijn gekomen. Je maakt in tien jaar van alles mee, maar de conclusie is vooral het gevoel dat we er trots op zijn dat we echt een Ridderkerks bedrijf zijn geworden."

Door Geert van Someren

BARENDRECHT/RIDDERKERK - Een oude public relations leus is 'be good and tell it'. Van der Valk gelooft daar niet in. Hij steunt regelmatig, maar vaak onopgemerkt goede doelen in de Ridderkerkse samenleving. "Waar we kunnen proberen we mensen te helpen. Dat doen we omdat we graag een positieve bijdrage willen leveren aan onze maatschappij. Er zijn veel doelen die wel eens steuntje in de rug kunnen gebruiken en het geeft veel voldoening om mensen te ondersteunen die zich inzetten voor andere mensen. We kunnen helaas niet iedereen helpen. Bepalend is met name of we er een goed gevoel bij hebben en of het past binnen de visie van het bedrijf. Veel dingen die we ondersteunen hebben te maken met kinderen. Fijn opgroeien en leuke dingen ervaren, is van wezenlijk belang voor een goede toekomst. Vraag is hoe we zaken toegankelijk kunnen maken voor kinderen. Sport en spel bijvoorbeeld leveren een goede bijdrage aan sociale ontwikkeling."

"We willen echt een bedrijf van deze tijd zijn. We blijven investeren om mensen steeds weer een mooie beleving te kunnen bieden," vertelt Van der Valk. "Tien jaar geleden spraken mijn vrouw en ik af, dat het hotel bij het tienjarig jubileum nog steeds nieuw moest zijn. Daar hebben we de afgelopen jaren veel energie in gestoken en vooral in de afgelopen maanden is er weer veel veranderd. Het restaurant, de lobby en de receptie zijn volledig vernieuwd."

Voor Van den Valk staat vast, dat tien jaar geleden de keus voor de huidige locatie van het hotel-restaurant een goede was. "Het is een plek met een strategische ligging. Dat was voor ons een belangrijke voorwaarde. Een andere voorwaarde was dat we voldoende parkeergelegenheid konden realiseren. Echter wat we toen een 'ruime parkeergelegenheid' noemden, is nu al krap aan het worden. We willen dat uitbreiden van 300 naar 600 parkeerplaatsen en het ziet er naar uit dat dit op korte termijn kan gebeuren."

Van der Valk: "Als mensen vragen waar ik vandaan kom, dan vertel ik met trots dat ik in Ridderkerk woon. Er gebeuren hier veel goede dingen en ik vind het echt een fijne gemeente. We hebben veel vertrouwen gekregen en we voelen ons hier welkom. Daar zijn we dankbaar voor."

reageer als eerste
Meer berichten