Logo hetzuidenbarendrecht.nl


De kinderen van de Rehobôthschool (Foto: Arjan Groeneweg).
De kinderen van de Rehobôthschool (Foto: Arjan Groeneweg).

Kinderen Rehobôthschool in actie voor Oeganda

Barendrecht - Na weken actief geweest te zijn voor een kindertehuis in Oeganda, konden de leerlingen van groep 6 van de Rehobôthschool op dinsdag 20 juni 2017 dan eindelijk het eindbedrag bekendmaken. Met allerhande zelfbedachte en uitgevoerde acties werd maar liefst 2944,95 euro bijeengesprokkeld.

Het bedrag werd overhandigd aan leerlingen en docenten van scholengemeenschap Guido de Bres in Rotterdam. Zij hopen binnenkort af te reizen naar Oeganda, voor een bezoek aan Noah's Ark Children's Ministry.

Noah's Ark

Noah's Ark is een organisatie die een thuis biedt voor meer dan 170 weggegooide, achtergelaten en mishandelde kinderen. Meer dan 200 kinderen uit de armste families krijgen gratis onderwijs. Daarnaast biedt een kliniek goede en betaalbare gezondheidszorg aan.

Geraakt door de verhalen

De kinderen van de Rehobôthschool werden geraakt door de verhalen uit het tehuis en besloten een steentje bij te dragen. Er werden onder meer lege flessen ingezameld, taarten gebakken, er werd muziek gemaakt en er werden spelletjesmiddagen en een voetbaltoernooi georganiseerd. Als klap op de vuurpijl hielden zij een actiemarkt. Naast tweedehandsartikelen werden ook (luister)boeken, snoep, groenten en fruit te koop aangeboden.

Verrast door de inzet

De jongeren die de reis gaan maken waren verrast door de inzet van de kinderen. Hun leraar toonde met een voorbeeld van een op de vuilnisbelt gevonden baby aan hoe nodig de steun vanuit Nederland is.

Ook nog een handje helpen voor dit goede doel kan via www.nacmu.org.

(Tekst en foto: Arjan Groeneweg)

Reageer als eerste
Meer berichten