Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Van links af: Johan Kooij (Kiwanis), Willibrord Weijmar Schulz en Cor Simons (Via Lumina) en Harry Eskes (Riverside Car Classic).
Van links af: Johan Kooij (Kiwanis), Willibrord Weijmar Schulz en Cor Simons (Via Lumina) en Harry Eskes (Riverside Car Classic). (Foto: Jeroen Miers)

Riverside Car Classic en Kiwanis brengen 2.000 euro bij elkaar voor goede doel

Regio - De samenwerking tussen de zaterdag 24 juni 2017 verreden Riverside Car Classic, georganiseerd door de stichting Car2Business, en serviceclub Kiwanis leverde 2.000 euro op voor stichting Via Lumina. Dit was het goede doel dat beide organisaties vooraf kozen om de opbrengst aan te overhandigen.

De eerste prijs in de rally - inclusief Drechtstedentrofee wisselbeker - was voor de equipe Van Aardenne/Kooijman in een Triumph Spitfire uit 1977. De prijs ‘Best of Event’ werd gewonnen door de jonge equipe Nooteboom/Vinke met hun Alpine A110 uit 1976. De 2e Riverside Car Classic wordt volgend jaar weer verreden op de vierde zaterdag in juni, ofwel 23 juni 2018.

Hoge kwaliteit auto’s

De organisatie van de eerste klassiekerrally in de Drechtsteden was erg blij met het verloop. "Qua inschrijvingen (15) waren we misschien niet geheel tevreden", zegt organisator Harry Eskes. "Maar belangrijker dan kwantiteit was bij deze eerste editie de kwaliteit van de deelnemende auto’s. Helaas moesten twee equipes verstek laten gaan, maar we hadden schitterende auto’s aan de start. Wat ook bleek uit de moeite die juryleden Marcel Wüst en Elias Ott hadden om de ‘Best of Event’ te kiezen. Op puur objectieve gronden beoordeeld lag, op hoog niveau, alles dicht bij elkaar. Uiteindelijk ging de verreweg jongste equipe (Nooteboom/Vinke in Alpine A110 uit 1976) met de eer strijken. De deelnemers genoten van de route en beten de tanden stuk op uitdagende vragen. Daar was achteraf best hier en daar discussie over, maar dat geeft maar aan dat deelnemers competitief ingesteld zijn"

Via Lumina

Harry Eskes: "Belangrijk onderdeel van de formule van de Riverside Car Classic is om een mooi bedrag voor een goed doel in te zamelen. Op voordracht van serviceclub Kiwanis, die veel ervaring met goede doelen sponsoren heeft, werd dat de stichting Via Lumina. Zij waren heel erg blij met de 2.000 euro die zij binnenkort op hun rekening tegemoet kunnen zien.”

Vierde zaterdag in juni 2018

Competitie hoort erbij in een klassiekerrally. In het geval van de Riverside Car Classic niet op snelheid maar door een groot aantal vragen op te moeten lossen en daar een woord uit samen te stellen. Dat bleek geen gemakkelijke opgave. Geen van de equipes vond het woord. Door de andere ingebouwde selectiecriteria, kon toch een winnaar aangewezen worden: het team Van Aardenne/Kooijman in een Triumph Spitfire 1500 uit 1977 won met nipte voorsprong. Zij verdedigen volgend jaar op 23 juni 2018 de wisselbeker: de Drechtstedentrofee.

Reageer als eerste
Meer berichten