Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: BC Portland

Wethouder zet clubkampioenen van BC Portland in het zonnetje

Portland - Badmintonclub Portland sloot vorige week het jeugdseizoen af met de finales van de clubkampioenschappen. Gaten en ouders keken toe en wethouder Maret Rombout van Albrandswaard reikte ook nog de prijzen uit.

Groep 1 (leeftijd 7 tot 10 jaar) deden hun proeve van behendigheid met veel inzet. Onderdelen waren shuttle hooghouden, buikspieren, serveren en touwtje springen. Het ging geweldig voor alle kids.
Bij de clubfinales voor de groepen 2 (11 tot 13 jaar) en 3 (13 tot 17 jaar) ging het er spannend aan toe. De kids gaven het beste van hun kunnen. Dat leverde mooie finales op.

Demo-clinic

Na afloop was er een demo-clinic door de Robin Tabeling (spelend bij Mülheim en Nederlands kampioen dubbel en mix) en Kimberly Cloosterman (spelend bij The Flying Shuttle). Deze topspelers deden een leuke en leerzame clinic waarbij de kids en trainers fantastisch werden betrokken. Na afloop waren de sporters druk doende om alle kinderen van handtekeningen te voorzien en foto's te maken. Ook werden alle helpende ouders, shirtsponsors en clubsponsors bedankt voor hun bijdrage aan het seizoen.

Prijsuitreiking

Wethouder Maret Rombout nam vervolgens de prijsuitreiking voor haar rekening. Zij deed dat op een zeer gepaste en gezellige wijze en de kids hadden het reuze naar hun zin. Vanaf de jongste groep tot en met groep 3 heeft iedereen een herinneringsmedaille gekregen en zijn diverse spelers in het zonnetje gezet voor hun bijzondere prestaties. En natuurlijk kregen de kampioenen hun bekers en /of medailles. Ook trainer Adrie Sip en assistenten Kees van Leeuwen, Ger Kaspenberg, Rob Richelle en Marcel de Wijk werden in het zonnetje gezet voor het trainen en begeleiden van de kinderen. Marcel de Wijk werd daarbij door de wethouder nog eens bedankt voor het leiden van de club en het uitbouwen van de jeugdafdeling.

60e jeugdlid

BC Portland schreef dit jaar geschiedenis met de aanmelding van het 60e jeugdlid. De badmintonclub groeit inmiddels bijna uit zijn jasje in Portland. Deze zomer moet daarvoor een oplossing gevonden worden. Ook zal een ouder jeugdcommissie de trainers moeten gaan ondersteunen om zaken zoals competitie en toernooien meer gestalte te gaan geven.

Het nieuwe seizoen begint op woensdag 30 augustus. Voor informatie en vragen over de jonge badmintonners van BC Portland wordt verwezen naar www.bcportland.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten