Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Een detail van de tuin van Karin en Paul van den Broek met zeer veel soorten hosta's, varens en vele andere vaste planten.
Een detail van de tuin van Karin en Paul van den Broek met zeer veel soorten hosta's, varens en vele andere vaste planten. (Foto: Paul van den Broek)

Bezoek op 1 juli zeven Barendrechtse tuinen

Barendrecht - Tijdens de eerste Open Tuinen Dag in Barendrecht op zaterdag 1 juli 2017 zijn van 10.00 tot 17.00 uur zeven heel verschillende tuinen te bezoeken.

Organisator Paul van den Broek vertelt dat vorig jaar Marly Vermaat-Bonten tijdens de landelijke Open Tuinen Dag haar moestuinhuis had opengesteld. "Zij heeft toen 60 bezoekers mogen ontvangen. Onafhankelijk van haar had ik zelf ook een open dag voor mijn hostatuin georganiseerd en daarbij ongeveer 200 bezoekers mogen ontvangen." Op die dag is spontaan het idee ontstaan om ook een Open Tuinen Dag in Barendrecht te organiseren. "Meteen die dag hebben zich al vijf deelnemers zich aangemeld en in een later stadium heeft ook Marly zich daarbij aangesloten. Nu hebben we in totaal 7 deelnemers hebben"

Deelnemers

Dit zijn de tuineigenaren die op 1 juli deelnemen:

Karin en Paul van den Broek (Dorpsstraat 217). Het huis ligt aan de dijk naar Smitshoek, waardoor de achtertuin ongeveer 2 meter lager ligt dan de voortuin. In de tuin zijn zeer veel soorten hosta's, varens en vele andere vaste planten te vinden. De tuin wordt opgefleurd door veel zomergoed.

Carla Bahlman en Wilco Fransman (Talmaweg 6). Zij genieten het hele jaar van hun diepe tuin waarin zij hebben geprobeerd verschillende 'kamers' te creëren, zodat er afwisselende plekken ontstaan waar je kunt genieten van bloemen, planten, eetbare gewassen en niet te vergeten zon en schaduw.

Kerketuin/Henny de Regt (achter Dorpskerk, bij Doormanplein) Op de plek achter de ruim vijf eeuwen oude Dorpskerk waar eens een lommerrijke beuk stond, hebben vrijwilligers een tuin aangelegd met bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven.

Irma van de Griend en Mark Sluiters (Schubertdreef 59). De tuin is een soort cottagetuin-op-postzegelformaat. Er is geen strak beplantingsplan. Tijdens de open tuinendag is er ook een presentatie van eigen fotowerk.

Theo en Mieke van Oorschot (Mozartstraat 52). Een kleurrijke Hollandse zomertuin, met drie terrassen en vele soorten hortensia's. Bij zonnig weer zijn de grote bladeren van de catalpaboom een verademing; ze vormen een natuurlijke parasol.

Maurits en Magda Versluis (Het Ruim 27). Rotstuin met waterval, vanaf 2010 is de tuin opgebouwd, met een eigen identiteit. Ook wel 25 soorten miniatuurboompjes.

Marly Vermaat-Bonten (Bergeend 12). Moestuinhuis werkt aan educatie over meerjarige eetbare gewassen. In deze tuin staan meer dan 200 soorten eetbare gewassen.

De tuinen zijn van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Reageer als eerste
Meer berichten