Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Persgroep

Welkomstdiner voor buren

Vrijdagavond 30 juni vond opnieuw een geslaagd welkomstdiner plaats. Corry van den Berg (Patrimonium), Marsha Rietbergen (KijkopWelzijn) en Vluchtelingenwerk ondersteunden bij de organisatie van deze avond. De kracht van dit project waarbij statushouders hun buren uitnodigen voor een zelf bereid diner bij hen thuis is groot. Mensen maken op een gezellige manier met elkaar en elkaars cultuur kennis.

Barendrecht - Hierdoor wordt ontmoeting gestimuleerd, waardoor mensen op een prettige manier met elkaar in de buurt samenleven.

De zes uit Eritrea afkomstige mannen van de Talmaweg en hun Nederlandse huisgenoot openden hun deuren. Zij zorgden voor een buffet met heerlijke Injera (een Eritrese lekkernij) salade, brood, kikkererwten en linzen.

Een dame maakte na het eten op originele wijze Eritrese koffie waarbij de bonen eerst worden geroosterd en vervolgens in een speciale kruik worden gekookt.

Al snel ontstond met hulp van de tolk contact met elkaar en kwamen er diverse onderwerpen aan bod. Nederlandse buren brachten als cadeau spelletjes mee.

Er werden mooie verbindingen gelegd en de mannen gaan wat oudere buren helpen met het onderhouden van hun tuin. De mannen zijn erg blij met de opgedane contacten en dit draagt bij aan hun welkome gevoel in Barendrecht.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten