Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Tanja de Jonge
Tanja de Jonge (Foto: pr)

Lekker maatschappelijk

Het kan niemand zijn ontgaan, tenzij je niet in Barendrecht was, dat afgelopen zaterdag de truckrun was. Een lang lint van voornamelijk vrachtwagens die met verstandelijk gehandicapte mensen een tocht door Barendrecht maakt. Wat anders absoluut niet mag is dat ze veel geluid maken door op claxons te drukken of voorbij rijdende automobilisten uitdagen om dat te doen. Het doel is om gehandicapte mensen een mooie dag te laten beleven. Gezien de lach op hun gezichten is dat zeker gelukt. En waarschijnlijk meer mooie dagen, want ik kan me voorstellen dat ze er met plezier naar toe leven en ook nog dagen nagenieten. Niet alleen de gehandicapte mensen, het plezier is ook van de gezichten van chauffeurs af te lezen. Ik kan het enorm waarderen dat zij een dag vrije tijd geven om andere mensen plezier te gunnen. Gelijk ook een compliment voor de ondernemers die vrijwillig meewerken om deze dag mogelijk te maken.

Het hoeft niet

zo ingewikkeld te zijn

Zij nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door iets terug te geven aan de maatschappij. Zoals uit dit voorbeeld blijkt hoeft dat niet zo ingewikkeld te zijn. Dit is ook wat ik mijn klanten voor hou.

Denk klein, maak het verschil. Zo had ik laatst een museum dat een café wilde. Volgens hen kon het niet anders dan met professionele staf. Ik heb hen toen gewezen op enkele horeca-zaken die werken met verstandelijk gehandicapten.

Zolang je geen notering op ranglijsten wil is dit een uiterst charmante oplossing. Ik ga graag naar dit soort gelegenheden omdat je er met een maatschappelijke knipoog goed en professioneel wordt behandeld. Neem bijvoorbeeld in Barendrecht het Humanitas terrras aan het Middeldijkerplein. Ik krijg al een glimlach als ik er aan denk. Dus, doen!

Reageer als eerste
Meer berichten