Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Spontane lach!

Aan de vooravond van een welverdiende vakantie in Frankrijk zit ik nog na te genieten van het North Sea Jazz Festival. Zo'n 75.000 liefhebbers van allerlei pluimage genoten gezamenlijk van alles wat NSJ heeft te bieden. Muziek, eten, drinken, gezelligheid, respect, geduld en de spontane lach.

Mooi was het ook om te zien dat BN-ers anoniem konden bewegen. Ze vielen nauwelijks op of beter gezegd ze waren gewoon zichzelf.

Er was geduld bij de lange rijen, er werden gesprekken gevoerd met tot dan nog onbekende bekenden of bekende onbekenden. Haast had niemand, wel plezier.

Hét belang in deze wereld

is gemeenschappelijk

Ja en dan kom je 's nachts thuis, dan vergaat toch bijna het lachen als je de beelden ziet van de G20 in Hamburg. De "onruststokers" van de wereld werden belaagd door "onruststokers". Wat een contrast met mijn ervaringen op het festivalterrein.

Min keer min is plus, dacht ik, misschien is het wel een goed idee om zo'n top bij een festival als NSJ te houden. Dan kunnen de heren en dames onder het genot van een drankje en lekkere muziek écht met elkaar praten. Geen aangepaste houding, nee gewoon zichzelf zijn. Wereldproblemen, waar zij zelf meestal de hand in hebben gehad, kunnen dan in 3 dagen worden opgelost met respect voor elkaar en zonder eigen belang. Hét belang in deze wereld is een gemeenschappelijk belang. Vergeet het geld, doe het masker af en doe normaal , zou ik zeggen.

Straks dus lekker op vakantie. Weer genieten onder het motto alles mag en niets moet. Na de vakantie ( op het moment dat u deze column leest), weer met van alles en iedereen aan de slag.

Hopelijk zie ik dan overal de spontane lach.

Reageer als eerste
Meer berichten