Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Wooker Fest kent al vier geslaagde edities
Wooker Fest kent al vier geslaagde edities

Wooker Fest gaat naar buiten

Op 13 augustus 2017 vindt Wooker Fest plaats. Een kleinschalig festival voor de jeugd in de Drechtsteden. Het festival vloeit voort uit al vier geslaagde en gezellige feesten van Wooker. De organisatoren van Wooker, Jesse van Driel, Steven Hakkesteegt en Jurrian Gort, die zelf allen uit deze omgeving komen – willen het anders gaan aanpakken.

Regio - "Wooker groeit. Het animo stijgt en dat vinden wij natuurlijk super! Daarom hebben we besloten flink uit te pakken met een buiteneditie, een kleinschalig festival. Wooker Fest biedt ruimte aan meer gasten dan de binneneditie", aldus de drie jongens. Voor het drietal gaat een festival verder dan een bekende DJ, een goed stel speakers en koud bier uit de tap.

De organisatie van Wooker is in handen van drie jongeren die vonden dat er voor de jeugd in de buurt te weinig mogelijkheden waren om veilig en fijn uit te gaan. Zo werd het idee voor het festival geboren.

Recycling

Jurrian, Steven en Jesse willen de gasten kennis laten maken met nieuwe prikkels. De enthousiaste jongeren hebben over alles nagedacht. Zo zijn zij er zich bewust van dat recycling een goede manier is om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom bouwen zij het festival op met zo veel mogelijk gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan afscheidingen van afgeschreven pallets, of een podium van afvalhout. De organisatie weet er wel raad mee, en gaat met een team aan de slag om een leuke beleving te creëren voor de bezoeker. Ook voor het programma heeft de organisatie hard gewerkt.

Line up

Er staat dan ook een mooie lijst aan artiesten klaar die hun strepen verdiend hebben. De line-up is samengesteld om aan te sluiten bij de doelgroep, maar biedt ook een frisse duik in moderne Hiphop en R&B. Aan het begin van de dag worden wat house en discoplaten gedraaid, maar aan het einde van de avond gaat het knallen met DJ's als Bessy en Jailo, bekend van de populaire nachtclub Annabel in Rotterdam. Maar ook Slick, die vaak te vinden is op het affiche van Vunzige Deuntjes en op het bekende festival Encore draait. Daarnaast vinden we de veelbelovende Amsterdammer Brad Braxton die op concepten als TIK TAK en Crazy Sexy Cool zorgt voor de vlam in de pan. Bij Wooker Fest staat veiligheid hoog in het vaandel. Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario's en er is goede samenwerking met de politie. De beveiliging bij Wooker Fest wordt vooral preventief ingezet, maar staat klaar, mocht ingrijpen nodig zijn. Om Wooker Fest voor ieder toegankelijk te maken vraagt de organisatie niet de hoofdprijs.

Saamhorigheid bevorderen

Het festival beoogt een mooie manier te zijn om saamhorigheid onder jongeren in het gebied te bevorderen. Wooker Fest gaat plaatsvinden op de binnenplaats van het Develpaviljoen in Zwijndrecht. Meer informatie en kaarten zijn te vinden op facebook.com/wookerevents.

Reageer als eerste
Meer berichten