Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Kom op, dames!

Ik ben niet zo'n type dat op de barricade springt om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de orde te stellen. Ik zie, en soms ervaar ik, dat deze ongelijkheid er is. Ik vertrouw erop, en ook dat zie ik, dat er een beweging is dat er meer beoordeeld wordt op talenten dan op sexe. Toch moet me van het hart dat ik afgelopen week wel erg teleurgesteld was in de aandacht die er was voor het EK voetbal voor vrouwen en het WK waterpolo voor vrouwen. Bij beiden neemt een Nederlands team deel, topsportsters die zich op hoog niveau in de sport weten te kwalificeren.

Van waterpolo is bekend dat dit in Nederland weinig aandacht krijgt. Zowel heren als dames. Maar voor voetbal ligt dat toch duidelijk anders. Als het Nederlands mannenteam zich kwalificeert voor een EK kun je er maanden van tevoren al niet meer omheen.

Geen oranje vlaggen, geen avondje samen kijken

Oranje-acties bij supermarkten, voetbalplaatjes, televisieprogramma's en reclames die allen om Oranje draaien. Je ziet of hoort ook helemaal niets in wijken of op verjaardagen. Geen oranje vlaggen, geen avondje afspreken om samen te kijken. Ik tel op mijn fietsroute naar het station welgeteld één oranjevlag in Lagewei.

Laat ik ook nog een andere ongelijkheid melden. Weet u dat de Nederlandse rolstoeltennister Jiske Griffioen Wimbledon won twee weken geleden? Niets over een huldiging gehoord. Net als bij paralympiërs, waarvan we weinig horen over hun successen na de gewone Olympische Spelen. Ook zo'n ongelijkheid die hopelijk ooit, kan niet snel genoeg zijn, weg is.

Dus voor nu toch even een warme aanmoediging voor onze Oranje voetbalsters die door zijn naar de halve finale: kom op, dames! Nu al beter dan Oranje mannen in 2016.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten