Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Slagwerk workshop, dit keer voor volwassen. (Foto: Muziekvereniging Barendrecht)
Slagwerk workshop, dit keer voor volwassen. (Foto: Muziekvereniging Barendrecht)

Workshop slagwerk volwassenen

Op dinsdag 22 augustus start Harmonievereniging Barendrecht met een workshop slagwerk voor volwassenen. De vereniging heeft de workshopreeks van zes lessen al eerder gehouden en dat was een waar succes.

BARENDRECHT – Wie ooit al eens wilde leren drummen, percussie wilde spelen of gestemd slagwerk wilde uitproberen, kan dat doen bij Harmonievereniging Barendrecht. "Mensen leren op een speelse wijze verschillende slagwerkinstrumenten bespelen samen met andere volwassen leerlingen", vertelt Maria Prooi.

Ontdekken of leuk is

"Het mooie is dat volwassenen kunnen ontdekken of ze het echt leuk vinden om met slagwerk bezig te zijn. Ze kunnen het eens uitproberen. Na die zes keer zijn er geen verplichtingen. We denken dat er zeker animo voor zal zijn, want we hebben deze workshop begin van dit jaar ook aangeboden en toen konden we met een groep van zes mensen aan de slag.

Zij zijn er allemaal mee doorgegaan, wat betekent dat ze nog wekelijks les hebben en zo gezamenlijk muziek maken."

Vervolg op eerder dit jaar

Er wordt nu een vervolg gegeven aan die workshopreeks van begin dit jaar. Maria: "Bij de workshop slagwerk is het samenspel bijzonder. Natuurlijk leer je een veelvoud aan technieken, maar alles staat opgesteld en je kunt spelenderwijs verschillende instrumenten leren bespelen. Iedereen beoefent een andere tak van sport en daardoor klinkt het allemaal heel melodisch."

Zes wekelijkse lessen

De workshop bestaat uit zes wekelijkse lessen. Wie na die zes lessen verder wil met spelen, kan lid worden van de vereniging en verder wekelijks slagwerklessen volgen. De kosten voor de zes kennismakingslessen zijn € 60,00 inclusief het gebruik van alle materialen. De lessen worden gegeven in het Trefpunt op de dinsdagmiddag. Wie niet kan op de middag, kan ook individueel les krijgen op dinsdagavond.

Reageer als eerste
Meer berichten