Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Een bezoekje aan de deur...

Tja, dat verwacht je niet als het geen verkiezingstijd is...een politieke partij voor je deur. Een echt Barendrechtse partij. Wat ik van mijn wijk vind? En ik kon in alle eerlijkheid zeggen dat ik best tevreden ben. Een mooie groene wijk, geen hangouderen ....lekker in balans! O ja, ik ben natuurlijk wel heel blij met het nieuwe Kruispunt, een mooie, echte bibliotheek. Een moderne met werkplekken en een goed restaurant in huis. Het is dus best fijn wonen in Barendrecht.

'Het is dus best fijn wonen in Barendrecht'

En ineens herkent de man me...ik ben van de columns! En dus ook van de columns over de bomen! 'Klopt' , zeg ik, ' maar daar gaan we het niet meer over hebben, dat is genoeg besproken' . Hij wil toch nog weten welke bomen het waren. Hij denkt dat de bomen in kwestie nog weer uit moeten lopen.

Dat denk ik niet: als het hout vermolmd is en de schors valt er af lijkt een boom (of het restant ervan) toch echt dood te zijn.

Maar goed, dat punt was al voldoende besproken.

Het komt vaker voor dat ik een leuk gesprek heb met mensen naar aanleiding van een column.

Na een jaar columns schrijven voel ik me ook daardoor steeds meer thuis in Barendrecht, zelfs na 17 jaar kan je blijkbaar nog steeds inburgeren. Mijn zomerse heimwee naar de Veluwe, waar ik vorig jaar mkijn columns mee begon, lijkt dit jaar minder te zijn.

Wel jammer dat er gif in ons drinkwater zit, dat is toch eigenlijk wel een minpuntje. Daar hebben ze op de Veluwe geen last van. Maar voor de rest is het prima toeven in Barendrecht.

Reageer als eerste
Meer berichten