Cees Holleman, nieuwe kok van Den Pimpelaer, met bedrijfsleider Roy van Dijk in de keuken van het restaurant/eetcafé.  (Foto: Arie Visser)
Cees Holleman, nieuwe kok van Den Pimpelaer, met bedrijfsleider Roy van Dijk in de keuken van het restaurant/eetcafé. (Foto: Arie Visser) (Foto: Tom van Ooijen)

Nieuwe kok in Eetcafé De Pimpelaer

BARENDRECHT - Sinds 1 september heeft Eetcafé Den Pimpelaer een nieuwe kok in dienst. Cees Holleman, welbekend bij culinair minnend Barendrecht, is een oude bekende in de lokale horeca. Holleman was ruim 20 jaar actief als hoofdkok in Lust (eerder bekend als Heeren van Barendrecht) en restaurant 't Waaltje. Na een kort uitstapje bij een pannenkoekenrestaurant is hij terug bij zijn passie: koken voor een volwaardig restaurant.

Den Pimpelaer haalt met Holleman een serieuze kok met jarenlange ervaring binnen. Met twee assistent-koks gaat hij Eetcafé Den Pimpelaer nieuw elan geven. Bedrijfsleider Roy van Dijk: "Kenners van buiten de deur eten kennen de kwaliteiten van Cees Holleman. Gerechten als Hollandse pot en culinaire hoogstandjes worden afgewisseld met seizoensmenu's zoals asperges, mosselen of stamppot."

Bij alle menu's geldt dat wordt gewerkt met verse ingrediënten. "Dat proef je altijd", zegt Holleman. "de inkoop regel ik zelf." Naast vleesgerechten kent de kaart vismenu's en enkele vegetarische gerechten. "Als chefkok haal ik persoonlijk de meeste voldoening uit gerechten voor de avontuurlijke eter en een wisselende kaart. Ik ga zorgen voor een afwisselende kaart met enkele 'spannende' maar toch toegankelijke gerechten. Dat kan betekenen seizoensmenu's, maar ook af en toe trends die in de culinaire branche opgang vinden. En de heerlijke marinades en sausjes die ik in jaren heb ontwikkeld, blijven natuurlijk."

Inmiddels hebben in september alweer enkele groepen kunnen genieten van de vakmanschap van Holleman en zijn assistenten. "Ook grote groepen", zegt Roy, "presenteert Cees kwaliteitsmenu's net zo makkelijk als hij voor een eenling kookt. Wel zien we duidelijk onderscheid tussen bezoekers. Wanneer we groepen ontvangen zijn de hardlopers spareribs, saté en de Pimpelaerburger. Stelletjes durven andere keuzes te maken, proberen wel eens iets uit. En met een uitgebreide wijn- en bierkaart is een succesvolle avond binnen bereik van elke Barendrechter."

Natafelen

Gezellig natafelen kan in het eetcafé, maar ook op het terras of in de naastgelegen kroeg waar regelmatig bands, zangers en dj's optreden. Zowel de kroeg als het eetcafé hebben een gezellig oud-Hollands interieur en ademt al bij binnenkomst een intieme sfeer. Eetcafé De Pimpelaer is geopend van woensdag tot en met zondag van 17 tot 22 uur en is gevestigd op het Doormanplein 3c in de oude dorpskern van Barendrecht. Reserveren, meer informatie 0180-619722, Instagram, Facebook of www.denpimpelaer.nl

Meer berichten