Bart Deprez: gelukkig als spits van vv Smitshoek
Bart Deprez: gelukkig als spits van vv Smitshoek (Foto: Jan Timmer)

Bart Deprez heeft plek gevonden als spits Smitshoek

Barendrecht - Zijn eerste goals in het shirt van voetbalvereniging Smitshoek heeft ie inmiddels gescoord, Bart Deprez is er blij mee.

"Het voelt goed om weer elke week in de basis te mogen beginnen", stelt de 24-jarige Zeeuw opgelucht vast. "Dat was vorig jaar wel anders. Ik zat destijds bij ASWH voornamelijk op de bank. Onlogisch was dat overigens niet want mijn concurrenten Robbert Olijfveld en Peter de Lange scoorden in de beginfase van het seizoen aan de lopende band. Ik had net veel te eisen als voormalig voetballer van eersteklasser Kloetinge. Bovendien is van trainer Jack van den Berg bekend dat hij vaak lang vasthoudt aan zijn basisteam. Ik zag mijn kansen dus steeds verder vervliegen en besloot na de winterstop dat het goed zou zijn om eens elders te gaan kijken. Uit de aanbiedingen die ik kreeg gaf die van Smitshoek me het beste gevoel. Dat ik de juiste keuze heb gemaakt is de voorbije anderhalve maand al duidelijk geworden. Net als ASWH is dit een prettige club met aardige mensen en leuk eerste elftal. Ik ben nu weer dé spits en dat voelt lekker. Jammer is wél dat we een moeizame seizoenstart beleefden. We begonnen met twee nederlagen die allebei met wat mazzel meteen punten hadden kunnen opleveren. Zeker tegen Hoek speelden we prima. Spijtig genoeg verloren we met 5-4. Het duel met Zwaluwen waren we in minder goede doen. We misten vooral voorin de scherpte die nodig is om wedstrijden tegen concurrenten winnend af te sluiten. Ik verwacht dat Smitshoek, uitgaande van onze kwaliteiten, er in kan slagen om zijn plek in de Hoofdklasse veilig te stellen. Maar het zal niet vanzelf gaan, dat is meteen duidelijk."

Met Bart Deprez in de spits hebben de Barendrechters een aanvaller in huis die niet alleen goed mee voetbalt, maar ook sterk in de bal is en over voldoende diepgang beschikt. "Toch zijn er nog genoeg punten voor verbetering vatbaar", vindt hij. "Koppen bijvoorbeeld is niet mijn sterkste eigenschap. Dat moet echt beter, zeker op voorzetten vanaf de zijkant. Dan zal ik beter positie moeten kiezen. Je ziet het: je bent nooit klaar, ha ha! Gelukkig zijn heel veel dingen trainbaar en kun je steeds nieuwe stappen zetten. Bij Smitshoek hoop ik me verder te ontwikkelen.

Meer berichten