Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Het docentenensemble van CultuurLocaal  (foto Wim Soeters).
Het docentenensemble van CultuurLocaal  (foto Wim Soeters).

Docentenconcert groot succes

Barendrecht - Zondag 1 oktober was in De Baerne het 2e docentenconcert van CultuurLocaal in De Baerne. Voor een volle zaal lieten negen muziekdocenten horen wat ze als uitvoerend musici in hun mars hebben.

Het Docentenconcert is een traditie bij CultuurLocaal. Met dit concert uiten de aangesloten docenten hun dank aan de vrijwilligers, het bestuur, de gemeente en alle anderen die het voor hen mogelijk maken om in een goede sfeer en goede organisatie hun werk te doen. Nadat de zaal vol was gestroomd met belangstellenden speelde een ensemble van 7 docenten het stuk Spread the Positive van Henk Elderson, die normaal als coördinator in De Baerne te vinden is. Hiermee was de toon gezet: het zou een mooie middag worden. Leonieke de Kleer betoverde vervolgens het publiek met Chanson dans la Nuit van Carlos Salzedo. Hanneke Meijer (dwarsfluit) en Monique Kruidenberg (klarinet) speelden een Tarantella van van Camille Saint-Saëns met pianobegeleiding door Wim Soeters.
Annelieke Marselje, sinds begin 2017 viooldocente bij CultuurLocaal, daagde de luisteraars -onder wie ook wethouder van Cultuur Dirk Vermaat - uit met een ingewikkeld solo stuk van Fritz Kreisler, om ze daarna met het bekende Thais Meditation weer gerust te stellen. Hans Cok nam hierbij de pianopartij voor zijn rekening.
Na al dit klassieke werk was het leuk om ook de lichte muziek aan bod te laten komen. Monica Millar (zang) en Mark Stevens (gitaar en zang) lieten een mooie, verhalende versie horen van Alanis Morisette's Ironic en namen vervolgens – met hulp van Monica's dochter Celia- Omarm me van Bløf onder handen met een stevig bossanova ritme.
De Spaanse gitaar mag op het docentenconcert niet ontbreken. Tom -Tjak speelde vier afwisselende stukken uit 20 Lettres pour Guitare van Roland Dyens.
De finale bestond uit een spectaculaire uitvoering op twee vleugels van het concert in d, BWV 1052 van Johan Sebastian Bach. Hans Cok en Wim Soeters maakten er een soort duel van door afwisselend de begeleidende en de solopartij te spelen. Het publiek beloonde dit terecht met een staande ovatie.

Presentator Wim Soeters bedankte tot slot onder anderen beheerder Tom Ketting, die zoals altijd alle moeite had gedaan om de zaal tip top in orde te maken voor dit concert.
Na afloop bleven velen om hun bewondering voor het concert uit te spreken. "De bevlogenheid die de docenten tijdens het concert demonstreerden leggen ze ook in hun lespraktijk." Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox