Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Remco Hofman: "Ik bouw liever aan een team met een eigen identiteit." (Foto: Jan J. Timmer)
Remco Hofman: "Ik bouw liever aan een team met een eigen identiteit." (Foto: Jan J. Timmer)

ZPB zit in de groei Remko Hofman positief gestemd

Barendrecht - De voorbereiding op de nieuwe waterpolocompetitie zit er bijna op voor de herenselectie ZPB H&L Productions. Nieuwe trainer Remko Hofman is positief gestemd. "We hebben een team dat in potentie om de prijzen kan meestrijden."

Door Jan. J. Timmer

Deze zomer nam Hofman (42) de Barendrechtse waterpoloselectie over van John van den Berg. Een grote verrassing was dat niet. "John gaf in de tweede helft van het afgelopen seizoen al bij me aan dat hij het na drie jaar tijd vond voor een wisseling van de wacht.

Hij vond het logisch dat ik als zijn assistent zou doorschuiven naar het hoofdtrainerschap. Noem het een soort natuurlijk verloop . Zelf was ik er eerlijk gezegd ook wel aan toe om op eigen benen te staan als coach. In mijn nieuwe functie heb ik meer verantwoordelijkheden. Sterker nog: in veel situaties ben ik eindverantwoordelijk. Ik kan nu mijn eigen accenten leggen. Dat maakt het trainerschap boeiend en soms lastig."

Remko Hofman geldt als kind van ZPB. "Als ukkie ging ik al met mijn ouders mee naar het zwembad. Op mijn achtste mocht ik eindelijk gaan doen wat ik zo graag wilde: waterpoloën. Uiteindelijk heb ik het eerste gehaald en prachtige jaren op het hoogste niveau mogen meemaken.

De landstitel van 1999 was h;et absolute hoogtepunt. Het mooie was dat we dat kampioenschap binnen haalden met een écht 'Barendrechts' team. Dat is sowieso altijd de kracht van ZPB geweest. We leiden de meeste spelers zelf op. Je ziet het nu ook weer. We gaan de competitie in met een ploeg waarvan vrijwel iedereen elkaar al jaren kent. Ook buiten het zwembad zijn jongens vrienden van elkaar.

Daarnaast kunnen ze stuk voor stuk uitstekend poloën en willen ze maar één ding: winnen. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden, dan gaan we ons op redelijke termijn serieus mengen in de strijd om de landstitel. Dit seizoen is het daarvoor misschien nog net te vroeg, al weet je het natuurlijk nooit."

AZC uit Alphen lijkt de grote favoriet voor de titel in de hoogste klasse van het Nederlandse waterpolo. In de inzet de reactie van Remko hierop.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox