Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Sandra Vlielander

Sponsorloop Groen van Prinstererschool

Barendrecht - Op woensdagochtend 20 september heeft de Groen van Prinstererschool een sponsorloop voor het goede doel gehouden. Het goede doel is de Stichting4life en dan in het bijzonder voor een scholenproject in Nairobi : Climb4school .

Sloppenwijken

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de kinderen uit de sloppenwijken naar school te laten gaan. De groepen 1 t/m 8 rennen hun rondjes op het schoolplein en om de school. Er is met deze sponsorloop bijna 9500 euro opgehaald.

Kilimanjaro

Op 21 september is een vader van een de kinderen samen met 25 teamgenoten naar Afrika vertrokken om de Kilimanjaro te beklimmen. Op 28 september stond hij op de top van de Kilimanjaro, met 5895 meter is dit de hoogste berg van Afrika.

Reuze uitdaging

Een reuze uitdaging voor hem persoonlijk maar ook een mooie kans om een goed doel te helpen. Want met de opbrengst van deze klim laten wij kinderen naar lagere en middelbare ALLSAFE scholen gaan in de sloppenwijk Kibera in Nairobi.

Jaar lang naar school

Voor elke € 75,- kan 1 kind een jaar lang naar de lagere school en voor € 150,- naar de middelbare school. In deze sloppenwijk leven bijna 1.000.000 mensen. In 2014 werd een middelbare school in de sloppenwijk Kibera in Nairobi opgezet waar inmiddels 160 kinderen aan hun 4 jarige middelbare schoolopleiding zijn begonnen

Bijna iedereen heeft een inkomen van minder dan € 50,- per maand. En de helft van de kinderen kan niet naar school.

Weer naar school

Dankzij de sponsorloop van de Groen van Prinstererschool kunnen er weer vele kinderen naar school.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox