Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Prijswinnend lied in de Bethelkerk te Barendrecht

PSALM 118 NA 500 JAAR REFORMATIE; Première van het lied Heavenly love

Barendrecht - Op zondag 8 oktober is er om 10.00 uur in de Bethelkerk aan de Schaatsbaan 1 een speciale dienst rond 500 jaar Reformatie. Het lied Heavenly love, geschreven door onze plaatsgenoot Petra de Kam-Bénard, in het kader van de European Song Contest, wordt in deze viering voor het eerst gezongen in Barendrecht.

Medewerking wordt verleend door het I.J.E koor Rotterdam & band onder leiding van Theo Barendrecht. De dienst wordt geleid door Ds. Henk-Jan Ketelaar. Thema van de dienst is 'Hemelse liefde'.

Petra de Kam-Bénard is met de tekst Heavenly love één van de winnaars van de Europese songcontest in het kader van 500 jaar Reformatie. Afgelopen maart mocht zij de prijs in ontvangst nemen in Lutherstad Wittenberg, waar ook de première van het lied plaatsvond.

Heavenly love gaat over de alles overtreffende liefde tussen de hemel en de aarde. De Hemelse liefde is goddelijk en van onze dierbaren, die daar voortleven. De tekst is mede in het gedachtegoed van Luther geschreven. De woorden van Psalm 118 galmen op mystieke wijze door in het Onze Vader, op de melodie van het Geneefse Psalter uit de 16e eeuw.

Na 500 jaar reformatie zijn de Psalmen nog altijd van grote betekenis voor mensen en waardevast. Voor iedereen en in elke situatie is er een passende psalm, tijdloos en universeel. Ook onder jongeren worden de psalmen steeds opnieuw ontdekt.

Iedereen is hartelijk uitgenodigd in deze inspirerende bijeenkomst!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox