Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Zuid-Afrikaanse bezoek

Barendrecht - 16 leerlingen, tussen de 14 en 16 jaar oud, bezochten 4 oktober, via een project van, The Stars in their Eyes Foundation, de VMBO locatie van Edudelta college Barendrecht. Ze kregen een les wiskunde, namen een kijkje in de dierverblijven, in de gymzaal en andere praktijkruimtes op de school.Communiceerden vond deels in het Nederlands en deels in het Engels plaats. Maar er was één taal die alle jongeren spraken, de taal van voetbal!

De foundation werkt samen met de highschool van deze jongeren. Dit project probeert jongeren met talent (vaak sport) zo op te leiden dat zij een voorbeeldfunctie in hun woonwijken gaan krijgen.

Gezamenlijk project
Het is een project dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door een Nederlands bedrijf (Cool Fresh) en het ministerie van Cultuur en Sport in de West-Kaap.

Drugs en criminaliteit

Naast het stimuleren van sporten wordt er met dit project ook geprobeerd om kinderen weg te houden van drugs en criminaliteit. Het stimuleert de kinderen om zelfstandigheid op te bouwen.

De leerlingen van Edudelta vonden het erg leuk om deze jongeren te ontvangen en hen van alles te vertellen over het Nederlandse onderwijs. Tijdens de pauzes werd er dan ook druk gekletst en natuurlijk gevoetbald.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox