Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Herfst!

Wat kan ik genieten van de herfst! De andere seizoenen vind ik ook mooi, maar de herfst heeft voor mij toch echt een gouden randje. En niet alleen omdat het net lijkt of de natuur ook een beetje ' goud' kleurt. Neem nou bijvoorbeeld het fietspad vanaf de rotonde ' met de kruiwagen' (ja, daar bij het Rozenpakhuis) tot de Voordijk. Als je daar rond deze tijd fietst op een beetje zonnig moment lijkt het soms net of er met confetti wordt gestrooid: kleine gele, bruine blaadjes dwarrelen naar beneden. En wie wel eens langs de trimbaan loopt heeft daar vast wel eens gezien hoe mooi het licht door de beetje kalende bomen valt.

En een stukje verder langs de Oude Maas is het nu over het algemeen heel rustig: de kleuren van de bomen, het water en de lucht zijn prachtig.

'helemaal niet erg dat het even hard waaide'

En afgelopen donderdag vond ik het helemaal niet erg dat het even hard waaide. De jongste hoefde door de lerarenstaking niet naar school, dus wij zaten heerlijk binnen samen. Spelletje erbij, buiten wind en regen; ja, dan is het écht herfst wat mij betreft.

En zondagavond viel het me juist weer op hoe heerlijk rustig het buiten was in Barendrecht. Er zijn momenten dat het lijkt alsof je alle snelwegen rondom Barendrecht kan horen, maar nu was het muisstil.

Ik hoorde alleen mijn eigen voetstappen. De lucht was een beetje vochtig en lekker fris.

En ' s nachts kunnen nu de ramen open zonder dat er meteen een mug naar binnen vliegt. Herfst....geniet ervan!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox