Adrie Poldervaart: gematigd tevreden over BVV Barendrecht.
Adrie Poldervaart: gematigd tevreden over BVV Barendrecht. (Foto: Cees Bakker)

Adrie Poldervaart geniet van de dynamiek van zijn bestaan

Door Jan J. Timmer

Barendrecht - Wie de agenda van Adrie Poldervaart is ziet kan nauwelijks geloven dat één man zoveel dingen tegelijk kan doen. De inwoner van Hellevoetsluis leidt twee fysiotherapiepraktijken, is hoofdtrainer van BVV Barendrecht, behoort tot de medische staf van betaald voetbalclub Excelsior Rotterdam én volgt cursus Coach Betaald Voetbal.

"Het is inderdaad een druk bestaan", glimlacht Poldervaart. "Maar op een of andere manier valt het allemaal te combineren. Ik ben een type dat meerdere dingen tegelijk kan doen. dat is in deze situatie wel handig. Vanwege werk en studie schiet mijn privé-leven er wel eens bij in, dat geef ik toe. Onlangs was ik een zeldzame zondag vrij. Eigenlijk moest ik die dag 'de boeken in', maar ik koos voor een dagje niets. Gewoon, omdat dat wel eens goed is voor een mens én leuk voor het thuisfront."

De Cursus Coach Betaald Voetbal volgt Adrie Poldervaart om meerdere redenen. "De belangrijkste is dat ik me wil blijven ontwikkelen in het trainersvak.", zegt hij. "ik heb er nu een paar sessies opzitten en mag vaststellen dat de opleiding me boeit. Het is zowel leuk als leerzaam. Ook de nieuwe opzet spreekt me aan. Die is vraaggericht. Met andere woorden: het is de bedoeling dat je eigen leervragen formuleert en daar de mensen bij zoekt. Zo wil ik ontdekken hoe ik nóg meer invloed kan uitoefenen op het wedstrijdverloop, teneinde een partij te kunnen kantelen.. Ook vind ik het interessant om meer te weten te komen over de belastbaarheid van voetballers. En uiteraard is het mooi om naar collega-trainers te luisteren en te horen hoe zij omgaan met bepaalde situaties."

Op doordeweekse avonden en op zaterdag houdt Poldervaart zich intensief bezig met zijn hoofdtrainerschap van Barendrecht. "We zijn redelijk begonnen aan het nieuwe seizoen", zegt hij. "Met de laatste weken een prima serie van drie overwinningen en een gelijkspel. Over de start van de competitie was ik minder te spreken, vooral omdat we twee keer een 2-0 voorsprong uit handen gaven. Maar je ziet de ploeg nu groeien en dat is heel positief. Het Barendrecht zoals zich dat nu ontwikkelt hoeft voor geen enkele tegenstander in de Tweede Divisie bang te zijn."

Meer berichten