Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Ricardo, Calvin, Edwin, Dirk, Chris, Ronnie, Raymond en hun begeleiders Thera en Gerrie tijdens de rondleiding bij Houtgroep Van Drimmelen. (Foto: Arie Visser)
Ricardo, Calvin, Edwin, Dirk, Chris, Ronnie, Raymond en hun begeleiders Thera en Gerrie tijdens de rondleiding bij Houtgroep Van Drimmelen. (Foto: Arie Visser)

Wensen in vervulling voor mensen van ASVZ

BARENDRECHT - In het kader van 'mensen vervullen wensen' van ASVZ zijn deze week 8 personen met begeleiders voor een trip naar Houtgroep Van Drimmelen in Zwijndrecht geweest. ASVZ, een organisatie die op industrieterrein Dierenstein een dagactiviteitenlocatie runt waar mensen met een verstandelijke beperking werken, signaleerde een sterk verlangen naar de buitenwereld. De verlangens werden door de begeleiders vertaald naar een wensenlijstje.

Bij het team dat op de houtafdeling werkt, en producten maakt zoals wandversieringen, kerstpresentjes en houten attributen, kwam de wens naar boven om eens bij een echte houthandel te kijken. Na het in de media bekendmaken van het wensenlijstje traden meteen mensen naar voren die in de positie waren om te helpen in het vervullen van wensen. Zo kwam via-via het contact naar Zwijndrecht tot stand. Op het verzoek om een rondleiding werd door de directie van Houtgroep van Drimmelen meteen positief gereageerd.

Zo kon het gebeuren dat Antoinette, Ricardo, Calvin, Edwin, Dirk, Chris, Ronnie, Raymond van de houtafdeling en hun begeleiders Thera en Gerrie binnen een week een rondleiding kregen door de afdelingen Ontvangst, Opslag, Orderpik, Bewerkingen en Transport. Ze kregen uitleg over intern transport zoals heftrucks, laden en lossen.

Begeleidster Thera: "De enige 2 eisen die door het bedrijf werden gesteld aan het bezoek was het aantrekken van fluoriserende veiligheidshesjes en het gehoorzamen aan de aanwijzingen van de gids die de rondleiding verzorgde. Bijzonder om mee te maken dat er zoveel bereidheid bestaat om medemensen te helpen."

Gerrie: "Ook voor mij als begeleider was het zeer leerzaam. De machines, het intern transport, de uitleg over de logistiek, en alles wat bij een groothandel en productie komt kijken, waren een eye-opener. Leuke kennis om de rest van mijn leven mee te nemen."

Bij de volgende wensen zoekt ASVZ nog hulp: een dagje naar de Efteling, bij de otter-opvang in Leeuwarden kijken, een bioscoopbezoek, kijken bij een viswedstrijd, meedoen aan een theater-workshop, in een vrachtwagen zitten, een dierentuinbezoek, een havenrondvaart.

Meer berichten

Shopbox