Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Dominique van Dijk wil haar broer Patrick een nieuwe rolstoelbus bezorgen.
Dominique van Dijk wil haar broer Patrick een nieuwe rolstoelbus bezorgen. (Foto: Jan Timmer)

Wie helpt basketbalfan Patrick aan een nieuwe rolstoelbus?!

Door Jan. J. Timmer

Barendrecht - Bij thuiswedstrijden van basketbalvereniging Binnenland is Patrick van Dijk een graag geziene gast. De verstandelijk en lichamelijk beperkte supporter moedigt wekelijks zijn idolen met groot enthousiasme aan vanuit zijn rolstoel. Om dat te kunnen blijven doen is er een nieuwe personenbus nodig. Reden voor Patrick's zus Dominique om in actie te komen.

"We hebben momenteel een Ford Transit van vijftien jaar oud", vertelt Dominique. "Maar die bus wordt slecht en vertoont allerlei kuren. Mijn ouders zijn niet in staat om een nieuwe bus aan te schaffen voor Patrick. Het ontbreekt simpelweg aan geld. Ze hebben wel wat gespaard maar dat is bij lange niet toereikend. Als er niets gebeurt dan is het over en uit met Patrick's bezoekjes aan basketbalwedstrijden. Alleen dat idee al maakte me verdrietig. Hij is zo'n lieve broer en ik gun hem zo zijn mooie momenten in de sporthal. Als je ziet hoeveel plezier hij beleeft bij Binnenland en Rotterdam basketbal! Hij leeft enorm mee met de teams, snapt het spelletje en kent de spelers. En zij kennen hém!"
Dominique van Dik begon anderhalve week geleden een inzamelingsactie via Facebook. Ze hoopt dat er in totaal zo'n 25.000 euro binnenkomt via donaties en een subsidie van de gemeente Rotterdam. De inzamelingsactie werd meteen gedeeld en de eerste bedragen zijn inmiddels binnengekomen. De teller staat al op ruim drieduizend euro. "De reacties zijn overweldigend!", stelt Dominique blij vast. "Het zou fantastisch zijn als het gaat lukken om die bus te kunnen bekostigen. Patrick is het zo waard. Hij is mijn lieve, fijne broer."

Patrick werd 29 jaar geleden met zuurstofgebrek geboren. Dat zorgde ervoor dat hij spastisch is en een met verstandelijke beperking door het leven gaat. Hij woont thuis en is een bekende inwoner in Rotterdam-Vreewijk. Daar zamelt hij oud-papier in en prikt hij afval van de straat. "Omdat ik met hem ben opgegroeid ka ik heel goed met hem communiceren", vertelt Dominique. "Hij begrijpt alles wat je tegen hem zegt en ik begrijp hem. Hoewel hij voor sommige mensen moeilijk verstaanbaar is kan hij zich prima uiten. Een fijnere broer kan ik me niet wensen! Ik gun hem die bus zo."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox