Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Het Solisten Concours kent onder meer deelnemers uit Barendrecht, Alblasserdam Ridderkerk, Dordrecht., Papendrecht en Rhoon. (Foto: PR)
Het Solisten Concours kent onder meer deelnemers uit Barendrecht, Alblasserdam Ridderkerk, Dordrecht., Papendrecht en Rhoon. (Foto: PR)

Wie wint het ToBe Solisten Concours 2017?

Regio - Meer dan 20 talentvolle muzikanten uit de regio doen mee aan het ToBe Muziek Concours op zaterdag 25 november in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concours start om 11.00 uur en rond 16.00 uur is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom.

Voor het vierde jaar organiseert ToBe een muziekconcours, deze keer staat de solist centraal. Voor deze editie hebben zich al 22 muzikale talenten, ook niet-ToBe leerlingen, ingeschreven. De jongste soliste is 8 jaar en staat in haar eentje, met viool, op het grote podium van Ketel 2.

Op het programma staan deelnemers uit Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Rhoon, Zwijndrecht, Alblasserdam en Barendrecht. Zij spelen moderne en klassiek stukken op viool, piano, hoorn, (dwars)fluit, saxofoon, cello, trompet, gitaar, trombone en euphonium.

Er zijn drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 tot 17 jaar en vanaf 17 jaar. Per categorie zijn er drie prijzen te winnen. De vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zitten Casper van Nugteren (ToBe docent en dirigent) en Marieke Grotenhuis (artistiek leider Bachfestival).
Kaartjes voor de hele dag kosten € 5,00 en zijn te koop aan de kassa van het Energiehuis of via www.tobe.nl/agenda, hier is ook het volledige programma te vinden.

Meer berichten

Shopbox