Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Tweede editie van #UPDATE

in de gloednieuwe bibliotheek in Het Kruispunt vindt de tweede editie van #UPDATE plaats.! Na de #UPDATE over privacy bespreken we eind november het effect van robotisering op ons dagelijks werk en blikken vooruit op de toekomst.

R2D2, Robin, Robocop en Wall-E: in films en boeken spelen robots al jarenlang een rol. Van schattig en onhandig tot bloeddorstig en gevaarlijk, in verhalen komen ze voor in allerlei varianten. Ze knappen vuil werk op, of helpen ons met grote wiskundige uitdagingen.

Onder leiding van wetenschapsjournaliste Desiree Hoving gaan we op 30 november in Bibliotheek Het Kruispunt op zoek naar antwoorden op vragen die robotisering oproept. Kunnen wij straks relax achterover zitten terwijl robots al onze klusjes opknappen? Wat als ze slimmer worden dan mensen? Is het einde van menselijke dominantie in zicht? Moeten wij onze economie anders inrichten? Kortom, wat is fictie en wat zou werkelijkheid kunnen worden? Tijdens deze avond gaat een panel van experts de discussie aan over wat robots vandaag de dag kunnen en hoe het is om met robots om te gaan. Dit panel bestaat uit Swen Mulderij en Cees Zweistra. De 24-jarige Swen Mulderij weet lastige robotonderdelen als kunstmatige intelligentie eenvoudig te maken door het op een inspirerende manier te duiden. Cees Zweistra is techniekfilosoof die onderzoek doet naar de invloed van moderne (communicatie) technologie op ethiek.

Beiden hebben een sterke eigen kijk op de toenemende mate van robotisering in ons leven, en zo ook ons werk.

Wat is jouw mening over robots in ons werk? Kom naar deze #UPDATE en praat mee!

Meer berichten

Shopbox