Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Iris Spruyt bood haar schilderij aan CBV Binnenland aan (Foto: PR)
Iris Spruyt bood haar schilderij aan CBV Binnenland aan (Foto: PR)

CBV BINNENLAND ONTVANGT SCHILDERIJ

Barendrecht - Tijdens de zeer geanimeerde Aad van Loon Sport - wijnproeverij, georganiseerd door de Business Club van CBV Binnenland, heeft kunstenares Iris Spruyt een schilderij aangeboden. Voorzitter Wim van der Hoek nam het schilderij namens Binnenland in ontvangst.

Visuele beperking

Mevrouw Spruyt heeft ruim 10 jaar een visuele beperking. Dat weerhoudt haar er niet van om met eindeloos geduld te schilderen en te tekenen.

Exposeren

De in Barendrecht geboren kunstenares exposeert haar werken tijdens de Museumnacht in Rotterdam. Daarnaast waren er ook exposities in Almere, bij tandartsenpraktijk Meerwede in Barendrecht en binnenkort ook bij Pearl in Barendrecht.

Atelier

Inmiddels woont Iris Spruyt in Hendrik Ido Ambacht, waar binnenkort een atelier in haar tuin gebouwd wordt. Een atelier om zelf te schilderen, maar ook om workshops te geven.

Dochter

De dochter van Iris Spruyt heeft jarenlang gespeeld bij Binnenland. Daardoor is zij bekend met Binnenland. Op de vraag waarom zij dit schilderij voor Binnenland gemaakt heeft, antwoordt zij "Binnenland is een fijne club".

Basketballspeelster

Het schilderij stelt een basketball speelster voor. Binnenlanders zullen hier direct Binnenland speelster en international Zera Butter in herkennen. Het schilderij heeft inmiddels een prominente plaats in de Tipp Inn gekregen.

Meer berichten

Shopbox