Logo hetzuidenbarendrecht.nl


De dames leden een onnodige nederlaag (Foto: PR)
De dames leden een onnodige nederlaag (Foto: PR)

Heren- en dameshandballers beiden naar verlies

Ridderkerk - Van te voren werd er een derde overwinning verwacht, maar in de praktijk bleek de nummer laatst, Twist 2, toch te sterk bij de dames. Voor de vierde maal op rij werd een uitwedstrijd van de mannen verloren. Ook deze keer leek het of er weinig tot geen creativiteit en beleving in de ploeg zat. En dat in tegenstelling tot de eerste drie gewonnen thuiswedstrijden.

Scheidsrechter Vijverberg had zondag bij de dameswedstrijd van Twist en Saturnus'72 niet zijn beste dag. Het was dan wel niet zo dat dit de grootste oorzaak was van de nederlaag, maar zijn optreden werkte niet in het voordeel. Met name het eerste deel van de wedstrijd liep de ploeg achter de feiten aan. Een aantal dames verzuimde hun verantwoordelijkheden in aanvallend opzicht. Ze gingen de felle Vlaardingese verdediging uit de weg en deden ze dat wel dan vond de scheidsrechter het niet goed! Daardoor ging men ook de duels niet aan waardoor er al gauw een achterstand op het scorebord stond (5-3). Het prachtige afstand schot over 16 meter, in de laatste seconde voor rust, van Sanne Bruinzeel kon de minieme achterstand niet weg werken (10-8). Na de thee was er meer strijd en inzet. Saturnus trachtte Twist vast te zetten op eigen helft, maar de individuele foutenlast bleef te hoog. Zes minuten voor tijd werd geprobeerd met een 1 op 1 verdediging alsnog iets te forceren (21-14). Helaas was het verschil te groot en bleef de teller steken op een 24-20 nederlaag. De komende week wordt er niet gespeeld.

Waar de mannen vorige week nog een prima (thuis)overwinning boekten was het zondag in Hellevoetsluis bij Helius weer huilen met de pet op. Geen creativiteit en het leek of de ploeg de weg kwijt was. Voor rust kon er maar 6 (!!!) keer gescoord worden. Toegegeven dat er ook maar 14 keer door de thuisploeg het net gevonden was, toch was deze wedstrijd onder de maat van de Ridderkerkers. Ook het tweede bedrijf was niet al te best. Saturnus probeerde wel om het juiste ritme te vinden, maar kreeg de wedstrijd maar niet onder controle en eindigde met een 30-17 nederlaag. "Een wedstrijd om gauw te vergeten. Helius was beter, maar het verschil had nooit zo groot mogen uitvallen", nuanceerde Yosimovski na afloop.

Meer berichten

Shopbox