Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Krijn van Baarle ziet leeftijd en gebrek aan ervaring (Foto John de Pater)
Krijn van Baarle ziet leeftijd en gebrek aan ervaring (Foto John de Pater)

Krijn van Baarle maakt zich zorgen over vrouwenpolo

Door Jan J. Timmer

Barendrecht - De punten zijn duur voor de waterpolovrouwen van ZPB/H&L Productions. De ploeg van trainer/coach Krijn van Baarle wacht nog altijd op de eerste remise of overwinning in de Eredivisie.

Krijn van Baarle (54) begon in mei aan zijn klus in het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht. Dat deed de ervaren coach met een groep die voornamelijk uit jonge speelsters bestaat. Een team ook dat in vergelijking tot vorig seizoen zes polo-sters kwijtraakte. "Een aantal stopte, anderen kozen voor een andere club", weet Van Baarle. "Ik ben gestart met een zeer jeugdige selectie met daarin onder meer een meisje van 14, twee van 15 en een paar 17-jarigen. Bovendien is onze selectie eigenlijk te smal. Je weet dan al van te voren dat je niet gaat meedraaien in de top van de Eredivisie. Handhaven is het hoogst haalbare, en al moeilijk genoeg en tegelijkertijd een mooie uitdaging. Tot nog toe waren er wedstrijden bij waarin we goed speelden. Zoals tegen 't Ravijn, waarin we drie kwarten lang gelijke tred hielden. In het laatste deel was het er even niet en verloren we alsnog. Echt jammer, want de meiden hadden een beloning absoluut verdiend. Thuis tegen De Zaan was het ook gewoon prima, maar ook daar pakten we geen punten. Onze leeftijd en het gebrek aan ervaring speelt ons parten. Wisselvalligheid is er het gevolg van. Desondanks zie ik zeker ook groei. Het allerbelangrijkste is de komende tijd dat we als team dicht bij elkaar blijven staan, iets voor elkaar over hebben in de trainingen en tijdens de wedstrijden en de absolute wil hebben om er samen iets goeds van te maken. Ik hoop dat we vanuit die collectieve drive straks resultaten gaan boeken."

De ZPB-vrouwen moeten handhaving zien te bereiken in een tot zeven clubs uitgedunde Eredivisie. Krijn van Baarle maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. "Vanuit de overgangsklasse is er geen enkele club die wil promoveren", weet hij. "Een slechte zaak en een teken aan de wand. Daarnaast zie je veel goede polo-sters naar het buitenland vertrekken waardoor de nivellering in de Eredivisie toeslaat. Ik begrijp die meiden wel hoor; ze willen vooruit in hun sport. Maar voor de 'achterblijvenden' wordt het op die manier steeds onaantrekkelijker. Dat is geen fijne ontwikkeling"

Meer berichten

Shopbox