Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Sportief wandelen in Barendrecht

Barendrecht - Sportief wandelen is een sport die verder gaat dan het 'gewone' wandelen. Het is een dynamische beweging waarbij het contact aan de grond behouden blijft (er is dus geen sprake van hardlopen), maar dankzij extra arminzet en het aanhouden van een hoger tempo dan bij het reguliere wandelen kan sportief wandelen een redelijk intensieve bezigheid zijn.

Het is een verantwoorde en laagdrempelige vorm van sportief bewegen. Ideaal voor mensen die actief en conditioneel bezig willen zijn in de buitenlucht. Sportief wandelen Barendrecht, uitgaand van de stichting SPAL, wandelt wekelijks in groepsverband. Door het gezamenlijke wandelen van de groep kan men ook gelijk bijpraten met de overige deelnemers.

De wintertrainingen, compleet met inloop warming-up en uitloop cooling-down gaan over verlichte paden door Barendrecht, Carnisselande, Portland en Smitshoek. Start-/eindlocatie is Middeldijkerplein 9 (Wijkcentrum Waterpoort) van 19:00 uur tot ca 20:00 op dinsdagavonden. Het wandelen wordt afgesloten met een bakje koffie of thee in de Waterpoort.

In de winterperiode zijn reflecterende hesjes verplicht. De eerste weken kan men kosteloos uitproberen of het bevalt. Daarna betaald men middels strippen €2,= per keer. Voor meer informatie: zie www.sportbalans.nl onder “wandeljefit”. Of bel Anton Schering, wandeltrainer, 06 10262848, of gewoon langskomen op dinsdagavond.

Meer berichten

Shopbox