Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Daphne Jansen.
Daphne Jansen.

De jongste speelster van de Eredivisie

Met haar vijftien jaar is Daphne Jansen de jongste speler in de badminton-eredivisie. Met 'volwassen' prestaties. Desondanks behoort ze niet (langer meer) tot de nationale selectie en heeft ze haar topsportstatus moeten inleveren. Een situatie die op zijn zachts gezegd vreemd is, temeer omdat ze tot de grootste nationale badmintontalenten behoort.

Barendrecht - De Capelse maakte vorig seizoen de overtap van BC Schollevaar naar The Flying Shuttle in Barendrecht. Na een jaartje rijpen in het tweede team maakte ze deze zomer de overstap naar de hoofdmacht van de Barendrechtse topclub. Met The Flying Shuttle probeert ze zich te handhaven in de hoogste nationale badmintonklasse. Geen eenvoudige opgave gezien de zware concurrentie van grotere - en vooral kapitaalkrachtiger- concurrenten.

Ervaring

In dat 'geweld' handhaaft Daphne Jansen zich overigens prima. "Vooral in het enkelspel gaat het goed", vertelt ze. "Ik heb tot nu toe de meeste partijen gewonnen. In de damesdubbel gaat het wat moeizamer. We spelen vaak tegen koppels met enorm veel ervaring. Die zijn vaak net even slimmer op de belangrijke momenten. Maar goed, daar leer je veel van."

Daphne Jansen groeide op bij BC Schollevaar in haar woonplaats Capelle aan den IJssel. Daar bracht ze het tot het eerste team. "We waren net gepromoveerd naar de tweede divisie toen ik de kans kreeg om bij TFS te gaan spelen". vertelt de 4 VWO-leerlinge. "Daar kon ik een stapje hoger komen, dus ging ik de uitdaging aan. Daar heb ik geen spijt van gehad. De club en mijn team bevallen prima. De sfeer is goed en ik kan het prima vinden met mijn teamgenoten."

Eigen route

Haar relatie met de badmintonbond is minder hecht. "Ik zat tot vorig jaar in een programma voor topspelers, maar ben afgehaakt omdat de voorwaarden verslechterden. Ik zou in Arnhem moeten trainen op onmogelijke uren. Dat was geen optie. Het is niet anders. Ik volg nu mijn eigen route. En met veel plezier."

Meer berichten

Shopbox