Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Vuurwerk!

Spannende weken komen eraan. De lokale politici gaan na de "campagne aftrap" van woensdag 22 november (gehouden in de Dorpskerk) aan de slag om zieltjes te winnen. Wat willen zij in 2018 en de komende jaren in Barendrecht veranderen, bijsturen of houden. Het is uiteraard aan U om te beoordelen wat het best bij u past. Aan de lokale partijen is het om duidelijk uiteen te zetten wat zij met Barendrecht voor hebben.

Voor de kleinsten uit Barendrecht zijn de komende dagen ook spannend, want Hij is er weer. Dat wordt extra zoet zijn en extra hun best doen op school. Plakken, knippen, tekeningen maken, liedjes leren en zingen, kortom alles wat met het kinderfeest te maken heeft. Een mooie tijd om er, zonder discussies, een kleurrijk feest van te maken. Voor de ouderen is het de tijd van surprises maken, gedichten schrijven, lekker eten (lees snoepen) en drinken. Gezelligheid inderdaad. Wat dat betreft mag het van mij elke dag Sinterklaas zijn.

De sporters in Barendrecht gaan ook een spannende tijd tegemoet. Want voor de 41e keer organiseert de gemeente Barendrecht volgend jaar weer het Sportgala. Een evenement waarbij verschillende titels worden vergeven. Met andere woorden de prestaties van de sporters worden extra belicht, gewogen, gemeten en beloond.

Ook de jeugdkampioenen worden weer door de gemeente gehuldigd. Dat is iets minder spannend want alle kampioenen worden gehuldigd. Alhoewel voor de "grote" kampioenen zelf is het uiteraard wel spannend.

Spannend wordt het trouwens ook bij het verdelen van de beschikbare raadszetels in Barendrecht. Bij boven bedoelde aftrap, waarvan sommigen na afloop vuurwerk misten, hebben de lokale partijen alvast hun te verwachten zetels kenbaar gemaakt. Na het optellen bleek het aantal 41 te zijn, terwijl er maar 29 zetels zijn te verdelen.

Dat wordt knokken dus. Toch nog vuurwerk!

Meer berichten

Shopbox