Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Gerrit en Dirk Jan zijn de gemeente Barendrecht dankbaar voor de cursus. Een super goed initiatief, professioneel opgezet, leerzaam en plezierig. (Foto PR)
Gerrit en Dirk Jan zijn de gemeente Barendrecht dankbaar voor de cursus. Een super goed initiatief, professioneel opgezet, leerzaam en plezierig. (Foto PR)

Stage lopen bij wethouder Van Wolfswinkel

Barendrecht - Vorige week hebben Gerrit van Hengel en Dirk Jan Versendaal een middag stage gelopen bij wethouder Van Wolfswinkel. De stage was het sluitstuk van de cursus Politiek Actief, welke in het voorjaar was georganiseerd en gegeven door de gemeente Barendrecht.

De cursus bestond uit 3 avonden, waarin de burgemeester, wethouders, griffier, adjunct-gemeentesecretaris en een aantal gemeenteraadsleden een kijkje gaven achter de schermen van de lokale politiek. Er werd op een informele en interactieve wijze uitleg gegeven over staatsinrichting, besluitvorming en bevoegdheden in de gemeente en de gemeentelijke financiën.

De cursusavonden zijn goed bezocht en uiterst leerzaam. Op de laatste avond was er de mogelijkheid tot speeddaten met vele gemeenteraadsleden en hen persoonlijke en inhoudelijke vragen te stellen. Wij hebben ervaren dat de raadsleden met passie zich maximaal willen inzetten voor de samenleving. Duidelijk is geworden dat de directe invloed van burgemeester en wethouders in samenwerking met de gemeenteraad voor de lokale gemeenschap groot is.

De stagemiddag met de wethouder Van Wolfswinkel gaf ons een beeld van een werkdag van een wethouder. Ook konden wij door zijn open houding een actieve bijdrage leveren aan een intern overleg.

Meer berichten

Shopbox