Logo hetzuidenbarendrecht.nl

Koninklijke Onderscheiding voor de heer A. Kaptein

BARENDRECHT (dinsdag 19 december 2017) – Op donderdag 21 december is Lex Kaptein benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde voorafgaand aan een vogeltentoonstelling van het district Zuid-Holland, die vogelvereniging De Nachtegaal organiseerde. De heer Lex Kaptein ontving de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange, intensieve vrijwillige inzet voor vogelvereniging De Nachtegaal.

Vogelvereniging De Nachtegaal

Lex Kaptein werd als kind al lid van vogelvereniging De Nachtegaal. Na een tussenpoos van een aantal jaar werd hij in 1981 opnieuw lid. Sindsdien is hij, vanuit zijn liefde voor de vereniging en de vogelsport, vrijwel elke dag actief voor de vereniging. Diverse van zijn mede-verenigingsleden schrijven het aan zijn inzet toe, dat de vereniging vandaag de dag nog bestaat. Meneer Kaptein is al 36 jaar van grote waarde voor de vereniging en voor de vogelsport in het algemeen. Hij heeft enorm veel kennis en is een ware ambassadeur van de sport.

Diverse rollen

Kort nadat hij in 1981 opnieuw lid werd, werd hij benoemd tot penningmeester. In 2013 werd hij voorzitter en die rol vervult hij nog steeds met veel toewijding. Sinds zijn aantreden heeft hij geen ledenavond, bestuursvergadering of tentoonstelling gemist. Meneer Kaptein is de drijvende kracht binnen de vereniging. Hij levert steevast een grote bijdrage aan de organisatie van de jaarlijkse tentoonstelling. Ook heeft hij het als voorzitter al meerdere malen voor elkaar gekregen dat de districtstentoonstelling van Zuid-Holland bij de vereniging in Heerjansdam gehouden wordt. Zo ook dit jaar.

Verenigingsmens in hart en nieren

Meneer Kaptein is ook voorzitter en commissaris van Rayon 5. Binnen dit Rayon vergaderen bestuursleden van 12 zusterverenigingen over het reilen en zeilen binnen de verenigingen. Naast deze activiteiten is de heer Kaptein ook webmaster va n de websites van vv De Nachtegaal, Rayon 5 en het tentoonstellingsprogramma, dat hij zelf heeft opgezet en bijhoudt. Meneer Kaptein is een verenigingsmens in hart en nieren en staat altijd voor anderen klaar.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox