Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Lichtjes

Alweer de kortste dag van het jaar. Het is de periode van de 'donkere dagen'. Ik vind het mooi om te zien dat mensen het donker compenseren met het aansteken van lichtjes. Dan bedoel ik niet de weelderig versierde tuinen waar je je zonnebril nodig hebt om niet verblind te raken. Juist de ingetogen aankleding van de huizen met typische feestverlichting en vooral ook de aanwezigheid van kaarsen in de huizen. Kaarsen zijn voor mij toch altijd iets magisch, ze trekken mijn aandacht en ik kan er zo minuten naar zitten staren. Net als op een mooie zomeravond het staren in het kampvuur. Al jaren staat op mijn verlanglijst om in december naar Gouda bij Kaarslicht te gaan. Diverse wandelingen en optredens met als thema Licht. Het hoogtepunt is het aansteken van de kaarsen in de kerstboom bij het stadhuis.

Waar ik opvallend weinig lichtjes aantref is op het fietspad.

Het stadhuis zelf is ook verlicht met heel veel lichtjes. Het komt er elk jaar weer niet van. Altijd wel een excuus. Misschien moet dit één van mijn voornemens 2018 zijn: op 14 december naar Gouda bij Kaarslicht gaan.

Waar ik opvallend weinig lichtjes aantref is op het fietspad. Meerdere malen verkeek ik me erop bij het oversteken of invoegen op het fietspad. Dacht ik een gaatje te zien maar op het moment dat ik wil gaan fietsen komen er toch plots enkele fietsers voor mijn neus. En niet alleen scholieren. Ook ouders met kinderen op hun fiets of mensen van een leeftijd waar je toch naar kijkt voor het goede voorbeeld. Hopelijk zien ook zij snel de schoonheid van lichtjes in.

Ik wens u in 2018 veel lichtpuntjes toe! Mooie feestdagen!

Meer berichten

Shopbox