Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Miranda Breur

Humanitas DMH en Albeda tekenen intentieverklaring

Barendrecht - Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) en Albeda Zorgcollege hebben 15 december jl. een intentieverklaring getekend voor de start van een leerwerkplaats in het Werk- en activiteitencentrum ‘Aksent’ in Barendrecht. In de leerwerkplaats vindt integratie plaats tussen het onderwijs en de dagelijkse praktijk bij Humanitas.

Humanitas DMH biedt dagelijks mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen een zinvolle dagbesteding. Zo'n 15 studenten van de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg van Albeda-locatie Rosestraat kunnen via de leerwerkplaats elke vrijdagochtend op locatie In Barendrecht theorie- en aansluitend praktijklessen volgen. De bedoeling is dat studenten diverse activiteiten gaan organiseren waar begeleiders van de groepen vaak niet aan toekomen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van handmassages of creatieve activiteiten. Zowel de begeleiders van Humanitas als de studenten zijn erg enthousiast over deze samenwerking.

De ondertekening werd gevierd in de tea- en lunchroom van het activiteitencentrum in het bijzijn van docenten, studenten, begeleiders en cliënten, waarbij de cliënten voor de feestelijke ondertekening heerlijke taarten gebakken hadden.

Meer berichten

Shopbox