Logo hetzuidenbarendrecht.nl


De muzieklessen in het Trefpunt gaan weer van start (Foto: PR)
De muzieklessen in het Trefpunt gaan weer van start (Foto: PR)

Zelf muziek maken in Trefpunt

Barendrecht - Op woensdagmiddag 10 januari 15.30 uur vindt een proefles MuziekMaatjes plaats in het Trefpunt dr. Kuyperstaat 4 in Barendrecht, georganiseerd door Harmonievereniging Barendrecht. Al veel kinderen hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan de cursus, vaak gevolgd door hun jongere broertjes of zusjes.

Belangrijkste kenmerk van de MuziekMaatjes is dat er niet met noten wordt gewerkt maar alles op het gehoor gaat. Dat betekent dat iedereen, jong en oud, gelijk mee kan spelen op een instrument naar keuze. Dat is zo leuk! De instrumenten variëren van piano, viool, gitaar, blokfluit, xylofoon, cajon, saxonette en trechtertoeter. In de vervolggroep kunnen de kinderen doorstromen naar de DwarsfluitKids, KlarinetKids, SaxofoonKids, KoperKids (trompet, hoorn, trombone) en de SlagwerkKids.

Met deze blaasinstrumenten maken ze in de loop van deze 10 lessen ook al kennis. Hebben de kinderen al wat muzikale ervaring dan kunnen zij gelijk in de Kidsgroepen of het OpstapOrkest.

Voor de proefles zijn instrumenten aanwezig, de liedjes die ze spelen en zingen zijn heel kort dus makkelijk te onthouden. Initiatiefneemster en docente Jacinta Floor heeft een zeer brede ervaring met de MuziekMaatjes. MuziekMaatjes helpen elkaar tijdens het muziek maken en als je durft mag je een liedje verzinnen dat iedereen gaat naspelen.

Als je doorgaat met de serie van 10 lessen krijg je gelijk een gratis instrument mee naar huis. De kosten voor de serie van 10 lessen zijn 70,00 ( incl. gebruik van een instrument) Informatie en opgeven proefles : secretaris@harmoniebarendrecht.nl of bel 06-42412638 www.harmoniebarendrecht.nl

Meer berichten

Shopbox