Logo hetzuidenbarendrecht.nl


BVV Barendrecht werkte zich knap omhoog in de Tweede Divisie.
BVV Barendrecht werkte zich knap omhoog in de Tweede Divisie. (Foto: PR)

Barendrecht ligt op schema, Smitshoek heeft punten nodig

Door Jan Timmer

Barendrecht - De twee Barendrechtse voetbalclubs BVV Barendrecht en Smitshoek hebben de helft van hun competitiejaar er op zitten en genieten beide van hun winterstop. Een mooi moment om de rapportcijfers op te maken!

We kunnen ons zo voorstellen dat Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart met een lekker wijntje genoten heeft van de Kerstdagen en daarbij zijn goede gevoel extra stimuleerde door nog even terug te denken aan de laatste duels voor de winterstop; wedstrijden waarin zijn elftal voortreffelijk presteerde en doorschoof naar de subtop van de Tweede Divisie. Die successen volgden op een periode waarin de Bongerd-elf aanmerkelijk minder goed presteerde en wegzakte op de ranglijst. Thuis verloren de Barendrechters twee duels: van De Dijk (1-2) en FC Lienden (3-4). De grootste nederlaag werd buitenshuis genoteerd: 5-1 tegen Koninklijke HFC. Alles bij elkaar mogen we vaststellen dat Adrie Poldervaart zijn team heel aardig op de rit heeft staan en over een prima basis beschikt om straks na het winterreces de goede resultaten van en prettige voortzetting te voorzien. Wellicht kunnen de Bongerd-boys zich nog opwerken tot de top 3. Eén verbeterpuntje is er nog wel: de attractiewaarde van het veldspel mag wat omhoog. Adrie Poldervaart kennende gaat hij ook daar me aan de slag! Rapportcijfer: 7,0

Voetbalvereniging Smitshoek moet de komende maanden nog flink aan de bak om zijn Hoofdklasse-status vast te houden. Tot dusverre stond het seizoen voor trainer Richard Middelkoop en zijn manschappen volledig in het teken van punten sprokkelen. De oogst: een 'spannende' 14e plaats in een poule van 16. Kortom: degradatiezorgen. En die zien we niet zo een twee drie verdwijnen. Hoopvol is in ieder geval dat de teams bóven Smitshoek nog goed te achterhalen zijn. Het verschil met de veilige middenmoot bedraagt slechts enkele punten in het nadeel van Smitshoek. De Barendrechters hebben dus nog alle kansen, mits ze zich mentaal sterk tonen en als team functioneren. Kortom: genoeg uitdagingen en nog wel wat werk aan de winkel voor Middelkoop en zijn staf. Wij zijn zeer benieuwd naar de uitkomst van de overlevingstocht. Rapportcijfer: 5,5.

Meer berichten

Shopbox