Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Ron Hoppema is dolblij dat zijn investering en inzet goed uitpakt. (Foto: Jeffrey van der Maten)
Ron Hoppema is dolblij dat zijn investering en inzet goed uitpakt. (Foto: Jeffrey van der Maten)

'Een 7.4, dat is geweldig'

Door Jeffrey van der Maten

Barendrecht - "Het was jarenlang zwoegen, maar het is het waard geweest". Ron Hoppema (53) is door het Algemeen Dagblad met zijn oliebollenkraam op 't Vlak als 64e van Nederland beoordeeld, met een eindcijfer van 7,4. "Dit is hartstikke mooi."

Al 34 jaar bakt Ron Hoppema zijn oliebollen bruin in Barendrecht. Dit jaar werd zijn jarenlange dienst als oliebollenverkoper aan de Barendrechters door het AD beloond met zijn hoogste cijfer ooit. "Het voelt zeker als een beloning, want we hebben er veel voor moeten doen. We hebben geïnvesteerd in allerlei apparatuur om het bakproces te bevorderen. Daardoor maken we nu rondere bollen.

Nieuwe kraam

Ook de kraam is nieuw. Er zit een aparte keuken in met vloerverwarming en een weegschaal. Het is voor de bollen belangrijk dat de temperatuur van de keuken goed is."

Niet altijd Hosanna

Het is niet altijd hosanna geweest in de kar bij 't Vlak. "Vorig jaar kregen we een 5.5 van het AD. Dat was heel teleurstellend, maar we zijn er hard mee aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn."

Niveau omhoog

De 53-jarige oliebollenbakker is blij met de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad. "Je merkt dat het niveau van de oliebollen enorm omhoog is gegaan. Iedereen doet er alles voor om hoog te eindigen in de test. Bakkers investeren in hun recept en apparatuur, waardoor de bollen alleen maar beter worden."

Ook voor Hoppema werpt het zijn vruchten af. "Je merkt wel dat steeds meer mensen een oliebol komen halen. Dat is geweldig."

Dromen van Top-10

Toekomstdromen heeft Hoppema nog zeker. "Ik droom van een plek in de top-10 van Nederland, maar dat is nog heel ver weg. Ons streven was dit jaar een 8.5, dus daar gaan we volgend jaar voor. Een 7.4 is iets waar we voor nu trots op mogen zijn."

(tekst en foto: Jeffery van der Maten).

Meer berichten

Shopbox