Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Fred Bloot Barendrechter van het jaar

BARENDRECHT – Tijdens een live radioprogramma van Exxact Barendrecht in het Kruispunt is Fred Bloot uitgeroepen tot Barendrechter van het jaar. Fred Bloot was samen met Johan Terdu en de Bibliotheek, één van de genomineerden. Fred Bloot is voorzitter van de Bewonersvereniging park Buitenoord en omgeving.

De vereniging besloot dat het naargeestige fietstunneltje in de Groene Rede opgeknapt moest worden. In januari werd deze klus aangepakt. Daarbij werkte de vereniging samen met een aantal partners: leerlingen van het Dalton College Barendrecht, Humanitas, de gemeente en Kunst Creatief Barendrecht. De kleurige tunnel werd onder grote belangstelling geopend.

Maar er gebeurde meer. Begin november werd het kunstwerk vernield. Vandalisme is helaas een aanhoudend probleem in Barendrecht. De titel Barendrechter van het Jaar 2017 is daarom een blijk van waardering voor het mooie project aan de Groene Rede. Én is bedoeld om de makers een hart onder de riem te steken en hen aan te moedigen om zich in te blijven zetten voor hun leefomgeving.

De Barendrechter van het jaar is een jaarlijkse traditie van de lokale radio omroep Exxact Barendrecht. Foto Exxact Barendrecht)

Meer berichten

Shopbox