Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Van der Welle wil de VVD van nieuw elan voorzien (Foto: Jeffrey van der Maten)
Van der Welle wil de VVD van nieuw elan voorzien (Foto: Jeffrey van der Maten)

Matthijs van der Welle lijsttrekker VVD

Door Jeffery van der Maten

Barendrecht - Zijn naam die op plek 1 van de Barendrechtse VVD-verkiezingslijst prijkt, maakt hem trots. In maart 2018 hoopt Matthijs van der Welle (31) met zijn VVD te groeien van vijf naar zes zetels. Met onder andere plannen om de veiligheid te stimuleren, hoopt de Barendrechter de VVD van nieuw elan te voorzien.

Hoe? Van der Welle, een geboren en getogen Barendrechter, ziet wel enkele verbeterpunten in 'zijn' Barendrecht. "Ik vind Barendrecht een fantastisch dorp met geweldige voorzieningen, maar ik stoor me aan de kwaliteit van de buitenruimte en hoe we omgaan met veiligheid. We kunnen wel prachtige gebouwen hebben, maar als het onkruid tot aan je knieën staat… Ook moeten we ons als gemeente wat meer gaan richten op jeugdoverlast. Ik wil vol gaan inzetten op veiligheid en buitenruimte."

En dat wil de 31-jarige politicus, die na zijn studie bestuurskunde als ambtenaar aan de slag ging bij de gemeente Rotterdam, gaan bereiken door de inzet van meer gemeentelijke handhavers. "Handhavers kunnen we zelf de benodigde sturing geven."

Ook de verkeersveiligheid staat hoog op zijn lijst. "Ik kan talloze voorbeelden noemen van ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden door het nemen van goede voorzorgsmaatregelen. Daarnaast willen we gevaarlijke kruispunten aanpakken."

Verkeersveiligheid ziet hij als combinatie met bereikbaarheid. "We willen dat je overal veilig en dichtbij je fiets of auto kunt parkeren. Zo moeten we de bereikbaarheid een impuls geven."

Het is de eerste gemeentelijke verkiezing waarbij Van der Welle lijsttrekker is van de VVD Barendrecht. Na zijn lidmaatschap bij korfbalvereniging Vitesse Barendrecht, waar hij ook een functie in het bestuur vervulde, is hij nu sinds ruim zes jaar lid van de politieke partij. "De VVD richt zich op de basiszaken, geeft de personen vrijheid maar daarmee ook verantwoordelijkheid. De partij vindt dat de overheid zich niet te veel met de mensen moet bemoeien. Dat trekt mij heel erg."

Als kleuter had Van der Welle de vurige wens om minister-president te worden. Blijft die droom in leven? "Ik ben naarmate de jaren vorderden wel wat realistischer geworden. Toch zou ik best nog wel eens in de Tweede Kamer willen komen als die kans zich voordoet. Maar voorlopig blijf ik me bezig houden met wat ik leuk vind: de lokale politiek. Er staat de komende jaren nog genoeg te gebeuren."

Meer berichten

Shopbox