Logo hetzuidenbarendrecht.nl


In de Heinenoordtunnel gaan werkzaamheden plaatsvinden (Foto: PR)
In de Heinenoordtunnel gaan werkzaamheden plaatsvinden (Foto: PR)

Afsluitingen Heinenoordtunnel (A29)

Regio - Rijkswaterstaat voert in januari en februari onderzoek uit in de Heinenoordtunnel (A29). Dit is een onderzoek ter voorbereiding op de renovatie van de tunnel. De resultaten geven duidelijkheid over de renovatieopgave.

Voor dit onderzoek is het nodig om twee weekenden lang één tunnelbuis af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Er blijft steeds één tunnelbuis beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden

Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat in de weekenden. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer.

Weekendafsluitingen

Richting Barendrecht/Rotterdam:

· De nacht van vrijdag 12 januari (22.00 uur) tot maandag 15 januari (uiterlijk 05.00 uur).

De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom:

· De nacht van vrijdag 2 februari (22.00 uur) tot maandag 5 februari (uiterlijk 05.00 uur).

De toerit S20 Barendrecht is dan ook afgesloten.

Hulpdiensten en lijndiensten van Connexxion kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een eventueel reserveweekend is gepland van vrijdag 9 februari tot maandag 12 februari In het eerste weekend wordt het verkeer vanuit het zuiden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf 's-Gravendeel richting Dordrecht vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting.

In het tweede weekend wordt het verkeer vanuit het noorden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf Dordrecht richting 's-Gravendeel vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Meer berichten

Shopbox