Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Ruben Gouman

Geslaagd kerstproject CultuurLocaal

Op 21 december 2017 vond op OBS De Zeppelin een groot muziekproject plaats. In één dag leerden de kinderen met tien muziekdocenten van CultuurLocaal het lied Als Muziek van Wim Soeters zingen en spelen op verschillende instrumenten. ’s Middags werd het lied in een spectaculaire finale uitgevoerd voor ouders en belangstellenden.

Vooraf hadden de docenten van CultuurLocaal er wel wakker van gelegen. “28 kinderen tegelijk een liedje leren op dwarsfluit. Gaat me dat wel lukken in mijn eentje?, vroeg dwarsfluitdocente Hanneke Meijer zich af. Hanneke had als coördinator een belangrijke rol in de voorbereiding van dit project. In nauwe samenwerking met Sabrina Woudenberg van OBS De Zeppelin had ze het project opgezet. Het doel was om alle bijna driehonderd leerlingen van De Zeppelin te laten kennismaken met muziek.

Pianodocent en coördinator Wim Soeters heeft voor dit doel een liedje Als Muziek geschreven. Bij het arrangeren heeft hij er rekening mee gehouden dat de partijen in korte tijd konden worden ingestudeerd door kinderen van verschillende leeftijden, terwijl het toch goed moet klinken. “Het was een hele klus om dit lied te maken en te arrangeren. Gelukkig kan Als Muziek nu ook bij andere gelegenheden gebruikt worden. Zo hebben we het ook al op het Winterfeest in oud-Barendrecht gespeeld en op de kerstuitvoering van CultuurLocaal. Ik hoop dat het volgend jaar op andere scholen ook uitgevoerd kan worden!”, aldus Wim Soeters.

De zorgen vooraf van Hanneke Meijer en de andere docenten bleek ongegrond: alle kinderen deden mee en genoten van de muziek die ze samen leerden. De slotuitvoering was daardoor een indrukwekkende finale van een dag waaraan de leerlingen nog lang met plezier op zullen terugkijken. Ook de leerkrachten waren enthousiast. Een greep uit de reacties: “Geweldig om de kinderen zo samen te zien”, “Dit is boven verwachting” en “Volgend jaar weer!”.

Meer berichten

Shopbox