Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Sven Golz is super blij dat hij geselecteerd is door bondscoach Barry Schep.
Sven Golz is super blij dat hij geselecteerd is door bondscoach Barry Schep.

Van Vitesse naar Oranje onder 17

Het is een droom die uitkomt. Na prima prestaties bij de Dordtse korfbalvereniging DeetosSnel is Barendrechter Sven Golz geselecteerd voor het Nederlands team onder 17 jaar. "Ik heb er hard voor moeten werken."

Barendrecht - Een glimlach tovert op zijn gezicht als hij terugdenkt aan het moment van de bekendmaking. "De beste spelers uit het hele land kwamen samen voor een toernooi (Korfbalchallenge, 27 t/m 30 december, red.). Na afloop werden de spelers van Oranje onder 17 bekendgemaakt. Ik was hartstikke blij dat ik erbij zit. Ik heb er veel voor moeten doen. Zo moesten we vier keer naar Zeist komen om te trainen, zodat de bondscoach Barry Schep een goed beeld van ons kon schetsen. De concurrentie was namelijk moordend." Golz werd, samen met zeven andere heren en acht dames, geselecteerd.

En daar heeft de 16-jarige Barendrechter veel voor moeten doen en vooral laten. "Het is allemaal begonnen na mijn stap van Vitesse Barendrecht naar DeetosSnel. Ik vertrok op mijn twaalfde en heb in die vier jaar veel geleerd. Het was toch een stapje hogerop, ik moest het uiterste uit mezelf halen." Volgens Golz is de basis gelegd in zijn jonge Vitessejaren. "Daar heb ik echt geleerd om in teamverband te spelen. Dat wordt nog steeds erg gewaardeerd in Dordrecht." Daarnaast is de kersverse jeugdinternational hard aan de slag gegaan met zijn voeding. "Er gingen een aantal kilo's af en dat maakte alles steeds makkelijker. Ik kon me beter manifesteren in het veld en daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van." Ook zegt hij soms vrienden af om zich beter op wedstrijden te kunnen voorbereiden. "Dat is soms lastig, maar het is het waard."

Aan zijn status als jeugdinternational zijn mooie dingen verbonden. "Elke maandag komen we samen om te trainen. Super leerzaam natuurlijk om wekelijks met de beste leeftijdsgenoten van Nederland te trainen." De trainingen dienen als voorbereiding voor het wereldkampioenschap in juni, dat in Eindhoven wordt gehouden. "We gaan in februari ook nog naar Londen om daar clinics te geven", aldus de speler van DeetosSnel A1.

Concrete toekomstdromen heeft Golz nog niet. "Natuurlijk hoop ik ooit in Deetos 1 te komen en misschien wel in het grote Oranje." Na een misschien roemrijke carrière aan de top nog afbouwen in Barendrecht, zoals zijn oom Remco den Otter (voormalig Deetos-speler) ooit deed? "Ja, ik wil graag ooit terugkeren bij Vitesse."

Meer berichten

Shopbox