Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Sandra Vlielander

Jasper de Groot geeft hoop op promotie Binnenland niet op

Het eerste herenteam van basketbalvereniging Binnenland heeft de grote vorm nog altijd niet te pakken. "Toch kunnen we nog tweede worden en de play-offs voor promotie bereiken", houdt Jasper de Groot de hoop op een mooi seizoensslot levend.

Barendrecht - Jasper de Groot is met zijn 39 jaar de oudste speler van het Barendrechtse basketbalvlaggenschip. "Het is een te leuke sport om mee te stoppen", grijnst hij. De Groot begon zijn basketballoopbaan op 9-jarige leeftijd en haalde Heren 1. Tussendoor speelde hij negen jaar voor BOB in Oud-Beijerland. "Ik besloot destijds bij Binnenland te vertrekken omdat zich een situatie voordeed waarin de motivatie ver te zoeken was en het eerste team uit elkaar viel. Mijn switch naar BOB pakte goed uit. Ik heb er mooie seizoenen meegemaakt, inclusief een kampioenschap. Toen op een gegeven moment ook in Oud-Beijerland diverse spelers afhaakten ben ik 'terugverhuisd' naar Binnenland. Daar speel ik inmiddels alweer zeven jaar. We hebben mooie successen mee mogen maken maar dit seizoen loopt het allemaal net even wat minder. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met blessures. Gevolg is dat we op de vijfde plaats in de Eerste Divisie staan. De titel is uit zicht verdwenen, maar we kunnen nog wel tweede worden. De verschillen tussen de nummers twee tot en met negen in deze poule zijn namelijk klein. Een paar overwinningen achter elkaar en je staat weer op een perspectiefrijke positie. Wij zullen er als spelersgroep voor moeten zorgen dat de 'spirit' weer volledig terugkeert in de ploeg. Ik heb het gevoel dat iedereen daar van doordrongen is.De komende duels moeten daarvoor het bewijs gaan vormen."

Mocht Binnenland Heren 1 aan het eind van de rit promotie voor zich opeisen, dan weet Jasper de Groot nu al dat hij volgend seizoen in het tweede team gaat ballen. "Ik wil de club graag meehelpen om het op één na hoogste nationale niveau te bereiken, maar voor mij is het niet te doen om nog meer te investeren. Ook mijn leeftijd begint te tellen. De club wil graag omhoog en daar sta ik achter. Op termijn heeft Binnenland ook zeker mogelijkheden om in de Promotiedivisie een rol van betekenis te spelen."

Volgens Jasper de Groot ziet de toekomst van Binnenland's herenafdeling er goed uit. "De jeugdopleiding draait uitstekend en zorgt voor nieuw talent dat kan uitgroeien tot een nieuw en sterk Heren 1", zegt hij. Ons Jongens -16 team bijvoorbeeld."

Meer berichten

Shopbox