Logo hetzuidenbarendrecht.nl


Foto: Arco van der Lee

Column: Plassen!

Vorige week viel me op, dat ik zeker ruim vijf minuten eerder op mijn werkplek zat. Toch gewoon dezelfde tijd vertrokken en ook de gebruikelijke route genomen van Rhoon naar Barendrecht. De reden van het "te vroeg" zijn werd op dezelfde dag nog duidelijk. De buschauffeurs waren niet aan het zeiken maar aan het plassen. U vraagt zich wellicht af wat dat met de vijf minuten eerder te maken heeft?. Nou simpel, ik had onderweg geen last van een vóór mij rijdende- of stoppende bus op de rondweg.

Een rondweg of ringweg is een weg, die als een ring een bepaald gebied met veel activiteiten (bewoning) ontsluit voor het verkeer. Ringwegen faciliteren snellere doorstroming en ontlasten het gebied dat ze ontsluiten, volgens Wikipedia. Klinkt goed.

"Ik had onderweg geen last van stoppende bussen"

Echter op de Portlandse Baan die Barendrecht met Rhoon verbindt lijkt die betekenis niet serieus genomen te zijn. De bushaltes grenzen immers direct aan de weg. Dat betekent dus dat om de passagiers in- en uit te laten stappen de bus midden op de weg stopt. Met alle "wachtende" gevolgen van dien. Soms nemen de chauffeurs zelfs extra tijd, zodat de doorstroming nog minder wordt.

Overigens is ook geen doorstroming, zodra de afvalcontainers worden geledigd. De daarvoor bestemde vrachtauto's hebben veel ruimte nodig en ja met die ruimte is dus geen rekening gehouden. Derhalve wordt ook daarvoor de rondweg geblokkeerd.

Over ruimte nemen gesproken, het is u denk ik inmiddels wel opgevallen dat sommige lokale partijen veel ruimte hebbend ingehuurd om vooral zichzelf in de schijnwerper te zetten en op de borst te slaan. Opzichtig worden over het gevoerde beleid in eigen geledingen veren uitgedeeld. Sterker nog soms pronkt men met andermans veren alsof ze van hun zelf zijn. Mensen worden geschoffeerd en eigen falen gemaskeerd.

Regeren is vooruitzien en doe je samen, volgens mij. Sommige politieke kopstukken zouden eigenlijk meer moeten gaan plassen!

Jos Vis

Meer berichten

Shopbox