Ger Sterk exposeert in Zwijndrecht

Barendrecht/Zwijndrecht - Ger Sterk (1933), woonachtig in Barendrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht, toont in de maand februari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: "Wat ik zeggen wou, Rotterdam ik hou van jou".

Ger Sterk heeft iets met Rotterdam. Hij werd er geboren, groeide er op en vond er zijn werk. Als kind zag hij zijn stad branden waarna het hart van de stad 'de grote leegte' werd genoemd.

Die desolate, winderige vlakte bepaalde jarenlang het stadsbeeld. Als je er om wat voor reden dan ook moest zijn, wilde je zo gauw mogelijk weer thuis zijn.

Heel ander Rotterdam

Decennia later is er een heel ander Rotterdam ontstaan. Een stad om trots op te zijn en waar weer wat te beleven valt. Maar ook een stad die nooit af is. Altijd verrijst er wel weer iets nieuws en wordt wat goed leek weer afgebroken.

Het verveelt Ger nooit er rond te zwerven en er inspiratie op te doen om met zijn camera stadsbeelden vast te leggen. Daarbij horen ook de mensen op straat. Ze blijven hem boeien en maken dat de stad leeft.

De oorsprong voor deze Rotterdam expositie begint jaren geleden door de deelname aan de workshop INSPIRED BY …... En Ger heeft zich laten inspireren door de Rotterdamse fotograaf Joop Reijngoud. Fotografeert Reijngoud vooral mensen in Rotterdam. Ger heeft dat omgedraaid, hij fotografeert vooral Rotterdam met mensen.

Dat heeft geleid tot typische Ger foto's in zijn Rotterdam.

Het veranderende Stationsplein, de oprukkende skyline op de Kop van Zuid, de Rotterdam Marathon en Rotterdammers in de stad. Prachtige foto's anno nu, waar kleur en compositie ondersteunend zijn en daarnaast prachtige foto's voor de toekomst.

Want dan blijken dit tijdsdocumenten te zijn.

Als je net als Ger van Rotterdam houdt moet je deze tentoonstelling zeker bezoeken. Ger is alle zaterdagen aanwezig om zijn foto's toe te lichten.

Meer berichten