Weekeindafsluiting Heinenoordtunnel

Weekendafsluiting Heinenoordtunnel A29 van vrijdag 2 (22.00 uur) tot maandag 5 februari (uiterlijk 05.00 uur)

In voorbereiding op de renovatie van de Eerste Heinenoordtunnel (A29) voert Rijkswaterstaat in 2018 onderzoek uit. De resultaten geven duidelijkheid over de werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de renovatie. Voor dit onderzoek is het nodig om in februari één weekend lang één tunnelbuis af te sluiten. Het verkeer vanuit het noorden in de richting van Hoeksche Waard/Oud-Beijerland wordt omgeleid via de A16 en N217/Kiltunnel. Het verkeer naar West-Brabant/Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A16 en A17. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden

Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat in het weekend. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer.

WeekendafsluitingDe Eerste Heinenoordtunnel (A29) is afgesloten vanuit het noorden richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom:

·         Tussen vrijdagavond 2 februari (22.00 uur) en maandagochtend 5 februari (uiterlijk 05.00 uur).

De toerit Barendrecht richting de Heinenoordtunnel is dit weekend ook afgesloten. Hulpdiensten en lijnbussen van Connexxion kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een eventueel reserveweekend is gepland van vrijdag 9 februari tot maandag 12 februari.

Omleidingen

Het verkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf Dordrecht richting 's-Gravendeel vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór (2 februari 21.30 uur) tot een half uur na de afsluiting (5 februari 5.30 uur). Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Meer informatie

Rijkswaterstaat renoveert en vervangt de komende jaren in de provincie Zuid-Holland een flink aantal tunnels, bruggen en viaducten. Zoals de renovatie van de Heinenoord-tunnel.
Daarnaast zijn er in de eerste helft van dit jaar werkzaamheden aan de Haring-vlietbrug en vindt er onderhoud aan de A29 plaats.
Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, in de factsheet Verkeershinder A29 Rotterdam-Bergen op Zoom of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Meer berichten