EVB thema-avond jongerenhuisvesting

Barendrecht - Vind jij betaalbare huisvesting voor jongeren in Barendrecht belangrijk? Veel Barendrechtse jongeren wijken (tijdelijk) uit naar Rotterdam. Soms bewust, soms noodgedwongen. Betaalbare woonruimte is schaars, de huizenprijzen stijgen, wachtlijsten zijn lang en Barendrecht is bijna volgebouwd.

De afgelopen jaren is Barendrecht gaan experimenteren met nieuwe woonconcepten. Zoals aan de Talmaweg en aan Zuideinde 80, naast het station. Nieuwe ideeën vormen en hervormen de wereld. Het maakt het voor meer jongeren mogelijk om betaalbaar in Barendrecht te wonen. EVB wil dat er de komende vier jaar actief werk gemaakt wordt van woonruimte voor jongeren. Maar hoe ziet dat creatieve aanbod eruit? Wat mag het kosten? Welke mogelijkheden ziet onze jeugd zelf? Hoe kunnen we vergelijkbare, ondernemende initiatieven stimuleren? Zomaar wat vragen waarover we graag in gesprek gaan!

EVB nodigt geïnteresseerden daarom graag uit op donderdag 8 februari om 19.30 uur in het voormalige kantoorpand aan het Zuideinde 80. Hier wordt momenteel een kantoorgebouw omgevormd tot ruim 57 woonstudio's. Er kan die avond ook een modelstudio worden bezichtigd.

Meer berichten